Oppskrift på poké bowl. Slik lager du den beste pokè bowl hjemme
Sunn og fargerik pokè bowl © MyPoké

Slik lager du den beste pokè bowl hjemme

Den hawaiianske retten pokè bowl er både fin, delikat og sunn. Få oppskriften på den populære Mahalo Poké, som smaker friskt og sommerlig.

24. august 2019 av Sofie Lindqvist

De seneste årene har de fargerike og sunne pokè bowl inntatt den skandinaviske matscenen, og det med god grunn. Den hawaiianske retten er både flott å se på, delikat og sunn. 

Det finnes mange variasjoner av pokè bowl og det er nesten kun fantasien som setter grenser. 

En av de mest populære pokè bowl har fått navnet Mahalo Pokè og inneholder blant annet laks, edamamebønner og Miso-dressing. 

Oppskriften er enkel og beregnet til fire pokè bowls. 

Lag en lekker drink til maten: Hvit Sangria med ingefær 

Ingredienser

Mahalo bowl:

400 g rismiks

6 cl Sushi zu (ris eddik)

240 g laks (til sushi)

80 g rød spisskål

180 g edamamebønner

4 g sorte sesamfrø

80 g sukkererter

40 g reddik

40 g ørretrogn

8 g shiso-urt

evt. 4 stk spiselige blomster 


Miso-lime dressing

6 spsk søt, hvit miso

1 tsk finthakket hvitløk

2 spsk agavesirup eller honning

2 spsk sesamolje eller solsikkeolje

6 spsk friskpresset limejuice

2 tsk soya

6 spsk vann

Oppskrift på poké bowl. Slik lager du den beste pokè bowl hjemme
Pokè bowl er både fargerik og sunn © MyPoké

Fremgangsmåte

Rismiks

Hell rismiksen i en sil og skyll den under rennende vann i et par minutter til vannet blir klart. 

Kok risen opp i en gryte med vann og litt salt. Risen skal kokes opp med samme mengde vann som vanlig ris (pluss to ekstra spsk vann). Når risen er i kok skal du skru ned på varmen og la rismiksen være i 15 minutter (ikke løft av lokket). 

Etter 15 minutter skal du ta rismiksen av varmen og la gryten stå i 15 minutter ekstra  (igjen uten å løfte lokket). Etter de 15 minuttene tilsetter du sushi zu, la rismiksen kjøle seg ned. Da er risen klar. 

Tilbehør

Rist sesamfrøene på en varm panne (uten olje), skjær laksen i passelige størrelser, snitt den røde spisskålen og redikkene i ca. 2 mm. tykkelse og rens edamamebønnene. 

Putt sukkerertene i kokende vann med tilsatt salt. Etter 15 sekunder tar du ertene opp av vannet og legger de direkte i en skål med vann og mye is (det kalles å blanchere). Sikt vannet bort, tørk sukkerertene med et kjøkkenhåndkle og skjær dem i ca. 2 mm. tykkelse. 

Miso-lime dressing

Pisk hvit miso, hvitløk, agavesirup, sesamolje, limejuice, soya og vann i en skål. 

NB! Dressingen smaker best etter å ha trukket i noen timer, men kan også  brukes rett etter at den er laget. 

Psst.. De beste raw muslibarene kan du enkelt lage hjemme - med kun 4 ingredienser! 

Anretting

Bruk en passende skål og legg rismiksen i bunnen av skålen. Legg deretter råvarene oppå risen (pent ved siden av hverandre), dryss de ristede sesamfrøene over laksen og plasser ørretrognen i midten. Shiso-urtene legges (litt) tilfeldig over og plasser den spiselige blomsten over ørretrognen. Til slutt heller du forsiktig dressingen over retten. Da er Mahalo bowlen klar til å bli servert. 

Velbekomme, og nyt din friske pokè bowl! 

Kilde: MyPoké

Kanskje du også er interessert i...