Sjokoladen tar slutt: Verden er tom for sjokolade
© Charisse Kenion / Unsplash.com

Snart er det slutt på sjokoladen

En verden uten sjokolade - går det?

19. januar 2018 av Amira Høg Daimar / Silje Kilmork Vemøy

Det er mulig vi overdriver når vi kaller det verdens verste nyhet, men det er jammen ikke langt unna; En ny rapport i Business Insider kan fortelle at verden er i ferd med å gå tom for sjokolade (bare det å skrive det, gjør litt vondt). 

Dette skyldes at mange kakaoarter er i ferd med å dø ut, siden de er sensitive overfor klimaforandringene. Mesteparten av artene vokser utelukkende i to afrikanske land, og på grunn av stadig stigende temperaturer, vil kakaoartene trolig dø ut allerede i 2050 – altså om 32 korte år. 

Sjekk ut: Dette er den nye superfooden! 

Det finnes heldigvis håp: CRISPR

Men før du begynner å hamstre ditt eget lager med Freia som forøvrig er verdens beste sjokolade, skal du vite at forskere ved University of California arbeider på spreng for å finne en løsning. I skrivende stund er det største håpet en genmanipulerende teknologi kalt CRISPR, som skal gjøre kakaoplanten motstandsdyktige overfor sykdommer, slik at de kan gro i ulike klimasoner. 

CRISPR blir omtalt som en av århundrets største vitenskapelige oppdagelser, på grunn av sin evne til å behandle og tilpasse genetiske sykdommer. Forskerne fra Berkeley håper de kan anvende teknologien på mottakelige plantearter, inklusive våre høyt elskede kakaoplanter.

Vi krysser fingrene. 

Seneste

Kanskje du også er interessert i...