Gigi Hadid og Alexa Chung: Kjendiser med lugg

Dette bør du vite før du klipper lugg!

– Alle kler lugg, så lenge den er tilpasset ansiktsfasongen, tipser håreksperten. Les, og la deg inspirere av kjendisenes klipp!

Nå er tiden for forandring, og bortsett fra hårfarging og klipp er pannelugg noe de fleste vurderer. For de som ikke ønsker å følge trenden med «påsatt» lugg, slik som kjendisene bruker tid på før de glamorøse prisutdelingene, er det viktig å vite hvilke kriterier som bør ligge til grunn før du klipper av to år med sparing. 

Men er lugg trendy? 

– Lugg går nok aldri av moten, men det er typisk én type lugg som er mer i fokus i motebildet enn en annen, sier Jannicke Talseth Hage, som er frisør og eier av frisørsalongen Theresegaten 35.

Det er er par ting du må være innstilt på før du klipper pannelugg:

– Jeg mener at stort sett alle ansikter kan kle lugg, men ikke alle har forutsetningene for å få en fin lugg. Utfordringer som verv, lavt hårfeste, lav panne og lite hår i front spiller inn, og kan påvirke, slik at en lugg ikke opptrer slik man ønsker, sier Jannicke og fortsetter; 

Tørrsjampo-favoritt: Kjendisene elsker denne!

– Det viktigste er å tenke over om lugg er noe du er 100 prosent sikker på at du vil ha, og om det passer inn i hårrutinen din. Mange klipper av hårlengder som er et resultat av mange år med sparing, og dersom man angrer tar det jo mange år å få håret ved ansiktet like langt igjen.

Forøvrig er det også viktig å huske på at en tung og lang lugg må klippes ofte for å unngå at håret treffer øyenvippene.

– Luggen må også vakses oftere enn resten av håret, og krever ekstra føning og styling, spesielt dersom man har verv eller vekstretninger som legger seg i motsatt retning. Derfor må du være innstilt på å bruke en ekstra halvtime hver morgen.

Hvilken stil du ønsker, avhenger av ansiktsfasongen din: En rett grafisk lugg, en kort 50-talls variant, eller en rufsete, "hjemmeklippet" lugg à la Jane Birkin eller Caroline de Maigret. 

Finn riktig lugg for deg

– Det finnes utallige varianter av lugg, og flere alternativer uansett hvilken ansiktsform man har, sier Jannicke.

– Et ovalt ansikt kler stort sett de fleste lugger. Et avlangt ansikt vil bli mer balansert hvis man får en lugg som er tung. Har man firkantet ansikt er det viktig å få klippet en lugg som ikke deler ansiktet i to, og fremhever den firkantede formen ytterligere. Et hjerteformet ansikt kan balanseres fint ved hjelp av en lugg. Luggen vil hjelpe til med å dra fokuset oppover. Pass bare på at den ikke blir for tung eller lang. Er ansiktet ditt rundt kan det balanseres ved å klippe en lang lugg som kan legges til siden.

Sminketips: Ikke gjør denne feilen når du velger leppestift!

La deg inspirere av kjendisene, og finn luggen du liker best!

 

💥 Bang Bang 💥

A photo posted by Lily Aldridge (@lilyaldridge) on

 

 

Roadrunner🎶🍒

A photo posted by elsa hosk (@hoskelsa) on

 

 

📷 by @amediumformat for @villoid

A photo posted by Alexa (@chungalexa) on

 

 

👏🏽@gevir @linnlinnea

A photo posted by maria mena (@mariamena_official) on

 

A photo posted by Hailey Baldwin (@haileybaldwin) on

 

16m kisses going out to you guys today! Your support keeps me goin. Thank you!!

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

 

mom?

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

 

Working on something exciting... I can't wait to show you guys!

A photo posted by devon windsor (@devwindsor) on

 

Rocking @TomFord at @amfar #amFarCannes #YesWeCannes ❤️

A photo posted by @karliekloss on

 

📷:@paolaandmurray @daniellepriano @cgonzalezbeauty

A photo posted by Candice Swanepoel (@angelcandices) on

Kanskje du også er interessert i...