Slik velger du riktig hårfarge til 17.mai
© Anna Stockland, Getty.

Slik velger du riktig hårfarge til 17.mai

Hårekspertens tips: Behold etterveksten!

Mai er måneden vi løper til frisøren for å fjerne det kommunegrå håret, farge det lysere eller redde sveisen som ikke ble helt vellykket etter hjemmefargingen, auda! Det sies at ”blondes have more fun", ihvertfall de som hører på eksperten.

Vi har snakket Jannicke Talseth Hagen, frisør og eier av frisørsalongen Theresegaten 35.

Her er hennes 3 bud på hvordan du blir blond og vellykket - på håret.

1. Behold etterveksten
Skuespilleren Margot Robbie har beholdt en del av sin egen farge, og med naturlig ettervekst ser håret nokså friskt ut - noe mange med fordel bør velge. Den "naturlige" hårfargen rammer inn ansiktet, og gjør at helheten ikke blir så tilgjort. Har du vært helt lys som barn kler du som regel godt å være blond selv om du har blitt en del mørkere med årene.

LOL: Hårbåndet som gir deg 17.mai krøller!

2. Vær ærlig
– Gi oss frisører korrekt informasjon om hvilke fargebehandlinger og andre kjemiske behandlinger håret ditt har vært gjennom.


Har du farget håret mørkt ved tidligere behandling, vil dette sette en stopper på naturlige og klare blonde- /platinablonde striper à la Margot, eller modellen her med flette. Er du naturlig brunette med ubehandlet hår er det nesten uendelige med muligheter på hvor lys du kan bli, men vær realistisk med fargen. Den skal kle deg, og din stil.

Tips til deg som bleker håret: Slik unngår du gult hår.

3. Vær realistisk
– Det er en enklere å lysne et allerede fargebehandlet hår og oppnå den gylne, svakt rødlige blondfargen til Karlie Kloss, enn å få et resultat à la modellen med flette. Regelen er at jo mørkere håret ditt i utgangspunktet er farget, jo mer gyllen må du regne med at blondfargen blir.

Costume elsker bra hårdager, og ønsker også at du skal føle deg fin på håret. Bli inspirert HER.


Kanskje du også er interessert i...