HÅRFJERNING: Slik fjerner du riktig
© Getty

Hårfjerning: Du gjør vel ikke denne feilen?

Hårfjerning er lekende lett når du velger riktig metode!

Når ikke full hippiebush eller damebart er et alternativ, finnes det mange måter å fjerne uønskede hår på. Costume har testet det meste, og snakket med hudeksperten for å høre hvordan du best fjerner hår, og hva du bør tenke på.

Når problemet er nupper 

Nupper er et utbredt problem, ofte på overarmer, eller lår enten du barberer deg eller ikke. Hudsykdommen heter «Kerastosis pilaris», eller «hyperkeratosis», og får huden din til å se ut som du konstant har gåsehud.


– Problemet skyldes overskudd av keratin, som tetter hårsekkene. Hårfjerning gjør det som regel verre, men de som har denne hudforstyrrelsen kjenner som regel til det, forteller tidligere hudpleier, og nå hudkonsulent Anne Kathrine Hansen.


Nupper som kommer av barbering eller voksing er noe annet, og noe du kan være skyld i selv.

– Ved barbering kuttes håret tvers over, og da hender det at restene av håret vokser ut i feil retning og ikke klarer å komme ut. På denne måten blir det værende i huden, og kroppen reagerer med å forsøke beskytte seg mot det den oppfatter som et fremmedlegeme, og en inflammasjon oppstår, forklarer Anne Kathrine Hansen.

Hudekspert Anne Kathrine Hansen's beste tips for å unngå nupper

1. Skrubb huden før du barberer deg, slik fjerner du gamle hudceller.  
2. Reduser bruken av kremer med mye parfyme. Det irriterer de små sårene etter barbering, så vurder heller en bodylotion med AHA-syrer som sliper bort døde hudceller.
3. Har du ingen erfaring med epilering, test på et lite området etter du har tatt en varm dusj når hårsekken er mer åpen, og håret blir lettere å trekke ut. 

Skjønnhetsjunkie!  Les alle våre skjønnhetsaker HER.

Hårfjerningskrem fra Bliss, 249 kr. Varmvoksoks fra Veet, 104 kr. Hårfjerningstrips fra Acorelle, 174 kr.

Når problemet er damebart

Dun er søtt på babyer, men ikke de som dekker overleppen som en dørmatte. Vår favoritt er epileringsorakelet fra Braun, en elektrisk napper som fjerner barten på null tid. I liket med voksing tar den bort all hår. Når du ikke vil investere i en epilieringsmaskin, er voks et alternativ, men ulempen er at huden blir solsensitv, og du kan få pigmentflekker på overleppen.  

Et tredje alternativ, er en applikator som likner på en fil som masserer vekk hårene, litt som å barbere uten skraping og irritasjon.

 

Fjærpinsett fra Wonderspring by Victoria, 199 kr. Hårfjerningsfiler fra Velvet Touch face, 110 kr. Pinsett fra Fred Hamelten, 399 kr. Ansiktsepilator fra Braun, 499 kr.

Når problemet er hår ved bikinilinjen. 

Uansett hvor fristende det er å ty til barberingshøvelen, er dette metoden hudpleiere advarer mot. Når bikinien gnisser på det barberte området, blir huden irritert. Legger du til litt svette og avkuttede hår som vokser ut, blir det enda verre. Om du vil gå over fra barbering til epilering eller voks, kan det være smart å få hjelp den første gangen i en hudpleiesalong. Men om barbering er din metode er det smart å huske på dette:

Hudekspert Anne Kathrine Hansen's beste tips for vellykket barbering:

1. Barber aldri mot hårenes vekstretning, dette skaper ekstra irritasjon.

2. Unngå enngangshøvel som lugger, velg utstyr av god kvalitet.

3. Bruk hudvennlig barberskum, eller gel.  

Fikk du med deg vårt tips om hvordan å oppnå perfekt brunfargen til 17.mai?

Kanskje du også er interessert i...