© @Mardouanddean

Shopping i Oslo: Butikkene du må besøke

Skal du til Oslo for å shoppe har du mange muligheter. Vi gjør det litt enklere for deg og viser deg de beste butikkene med de beste varene i hovedstaden.

10. juli 2016 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Mange kommer til Oslo for å shoppe. Norges hovedstad har mange flotte butikker og vi har laget en stor shoppingguide som viser hvilke butikker du bør besøke og hvor i Oslo de ligger. 

I Oslo finner du selvfølgelig de store kjedebutikkene som H&M, Zara, Mango, Cubus, Lindex, Bik Bok og Gina Tricot. Men byen har også et godt utvalg i luksusmerker som Gucci, YSL, Givenchy og Acne, og spennende vintagebutikker med unike plagg og vintage vesker fra Chanel og Louis Vuitton. 

Oslo sentrum

Tom Wood
Kirkegata 20, inngang Prinsensgate

Den første Tom Wood-butikken finner du i Prinsensgate. I butikken får man se hele universet til Tom Wood, både klær, smykker og små figurer i bronse.

Qomo
Torggata 35

En kul butikk med merker som Ganni, Cala & Jade, Kaibosh, Calvin Klein, Filippa K og Levi`s. Butikken har klær, sko, solbriller, bøker og interiør i de nye og trendy lokalene i hippe Torggata. 

Whyred 
Torggata 

Whyred har endelig åpnet flaggskipbutikk i Oslo. Selvfølgelig i trendy Torggata. 

H&M Trend
Karl Johans gate 16C

H&M har mange butikker i Oslo, men du finner avdelingen H&M Trend kun på Karl Johan, Oslo City og i Bogstadveien. 

Monki
Karl Johans gate 15

Kul butikk og rimelige priser. Du finner også Monki i Bogstadveien. 

Weekday
Karl Johans gate 15

Er du på jakt etter jeans eller kule basisplagg er dette butikken for deg. Weekday har også akkurat åpnet på Grünerløkka.

Eger Karl Johan
Karl Johans gate 23B

Hvis du er på utkikk etter en designerveske à la YSL, eller Valentino Rockstuds er Eger motemagasinet for deg. Ta også turen innom Maje og Sandro Paris. På Eger finner du merker som By Malene Birger, Stella McCartney, Alexander Wang, Givenchy, Lanvin og Missoni. 

Hvis du ikke har råd til å kjøpe drømmevesken kan du unne deg en makron fra Sebastien Bruno. 

Steen & Strøm
Nedre Slottsgate 8

Det populære varehuset har merker som By Malene Birger, Georg Jensen, Designers Remix og Envii. Her finner du Oslos lekreste undertøysavdeling: Bare Philosophy, hvor du kan ringe til betjeningen og spørre om størrelser og hjelp i prøverommet. 

Steen & Strøm har en stor og flott kosmetikkavdeling og food courten i kjelleren er verdt et besøk. Spis lunsj på Eat Thai og kjøp desserten på Lakrids by Johan Bülow. 


Louis Vuitton 
Nedre Slottsgate 13

I Nedre Slottsgate ligger designerbutikkene på rekke og rad i tilknytning til Steen & Strøm.

Louis Vuitton har nylig flyttet fra Akersgata til Nedre Slottsgate og har et stort utvalg vesker, sko og tilbehør. 

Gucci
Nedre Slottsgate 8

Gucci åpnet dørene i Oslo i 2013 og har du lyst på en Gucci Dionysus eller Soho Leather Disco Bag er dette stedet. 

Mulberry 
Akersgata 18

Her finner du de klassiske Mulberry-veskene, sko og annet lekkert tilbehør. 

Hermès
Nedre Slottsgate 8

De ikoniske skjerfene fanger blikket når du passerer en av Oslos mest luksuriøse butikker. De har også de lekre parfymene og tilbehør i skinn. 

Grændsens Skotøimagazin
Grensen 12

Her finner du et av Oslos største utvalg innen sko. De har også masse brudesko. De har merker som Bally, Toms, Hunter, Softwalk og Gabor. 

Stress
Grensen 12

Er du på jakt etter sneakers må du innom Stress. De har også butikk på Karl Johan. 

YME
Karl Johans gate 39

YME Universe ligger på Paleet og er Oslos svar på Dover Street Market i London. Stort utvalg i sneakers, kafé og bokhandel med motebøker og merker som A.P.C, Marni og Rick Ovens. På YME kan du også shoppe de populære ringene fra Tom Wood. 

Aesop
Prinsens gate 21

Den Australske konseptbutikken har spennende produkter for hud, hår og kropp i ypperste kvalitet. Det er verdt å dra innom bare for å vaske hendene med de deilige såpene i de kule vaskene.

F5 Concept Store
Øvre Slottsgate 5

Fantastisk butikk med et unikt butikkonsept hvor de kun selger norske merker. Her får du tak i Arct, Christina Ledang, Armoire officielle, Eben og GRAA. 

Hevn
Torggata 36A

"HEVN har tilbudt streetwear, minimalisme og avantgarde til Oslo-innbyggerne siden februar 2014". De har kule merker som Aleksander Manamis, Black Rat Clothing og Thom Krom. 

Aker Brygge

Shoppingsenteret på Aker Brygge har mange fine butikker og beliggenheten er perfekt med alle restaurantene når du trenger en pause fra handlingen. 

COS
Bryggegata 9

COS finner du også på Grünerløkka og i Bogstadveien. Her får du gode basisplagg til en rimelig penge og det beste kjedebutikkene kan by på av skandinavisk minimalisme. 

MAC Cosmetics
Bryggegata

Du finner også MAC på Steen & Strøm, Glasmagasinet og på Oslo City. Gå for en av de populære leppestiftene, eller få de som jobber der til å gi deg en ny look. 

Mardou & Dean
Bryggegata

Et av våre norske favorittmerker. Den flotte butikken på Aker Brygge er vel verdt et besøk og mens du shopper noe av det beste Norge har å by på av mote kan du nyte en kopp kaffe. 

Mark + Brandy
Bryggegata

Er du på jakt etter luksus byr butikken på merker som Alexander Wang, Max Mara, Polo Ralph Lauren, Helmut Lang, Diane von Furstenberg og ACNE Studios. 

Rituals
Bryggegata

Stikk innom og kjøp det deilige dusjskummet alle har hatt dilla på siden Rituals kom til Norge. 

Hegdehaugsveien, Bogstadveien og Frogner

I Bogstadveien er det bare å hoppe av trikken i Hegdehaugsveien og jobbe seg oppover til Majorstuen. Butikkene ligger på rekke og rad. 

Filippa K 
Hegdehaugsveien 23

Det populære svenske merket har lekre basisplagg med høy kvalitet. Vi elsker t-skjortene, dressbuksene og skjortene. 

Ganni
Hegdehaugsveien 30

Gannis flagship store har blitt veldig populær og hvis du er ute etter it-plagg som motepersonligheter over hele verden elsker, er dette stedet for deg. 

By Malene Birger
Parkveien 25

Her får du blant annet kjøpt de klassiske By Malene Birger-veskene og bagene. De har også et stort utvalg i klær og sko. 

Day Birger Et Mikkelsen
Hegdehaugsveien 34

På den store Day Birger Et Mikkelsen-butikken har de blant annet de populære Day Gweneth-veskene og toalettmappene. 

Levi's Store
Hegdehaugsveien 34

Stort utvalg i Levi's-bukser. 

Acne Studios 
Underhaugsveien 28

Du finner Acne Studios også i Øvre Slottsgate og Grønnegata. Du finner de nyeste kolleksjonene i disse stilige butikkene. 

Garbo
Bogstadveien 5A

Luksusbutikk med stor L med merker som Valentino, Dolce & Gabbana og hatter fra Borsalino.

Zara
Bogstadveien 12

Zara finner du også på Karl Johan. I Bogstadveien er det fire etasjer og et stort utvalg. Du kan også sjekke på nett om de har akkurat det du er ute etter. Og hvis de ikke har det, kan du bestille det. Du kan også bestille fra nett og velge å hente det i butikken, så er du helt sikker. 

Agnar Hagen
Bogstadveien 20

Enorm skobutikk med et stor utvalg for dame og herre. Butikken er 100 år og har over 80 merker bare for damer. Blant annet finner du favorittene Clarks, Church's, Pretty Ballerinas, Frye og klassiske norske Aurland sko. 

Lille Vinkel Sko
Valkyriegata

Vi elsker Lille Vinkel Sko og du finner den også på Jernbanetorget og Lille Grensen. 

NR.9
Riddervolds gate 9

Jostein Wålengens kule butikk på Frogner er et must når du besøker Oslo. Der finner du et håndplukket utvalg av nye kolleksjoner og vintage skatter. NR.9 selger klær fra de norske designerne Admir Batlak og Epilogue By Eva Emanuelsen.  

Cathrine Hammel
Riddervolds gate 12

Her finner du det norske merkets flagship store med de populære tyllskjørtene og lekre plagg i minimalistisk skandinavisk stil. 

MagMaLou
Skovveien 8

Stylisten og makeup-artisten Marthe Kveli Valebergs konseptbutikk på Frogner har merker som Ganni, Arnie Says, ByTimo, Dry Lake, Maria Black og Valbergs eget merke byMagmalou. 


MS ICON
Niels Juels Gate 50

Virkelig en fashionabel butikk med merker som Saint Laurent, Marni og Céline. 


Kemt
Hegdehaugsveien 23

Her finner du et bredt utvalg av skatter fra merker som Isabel Marant Étoile, Jill Sander og Theory. Kemt er en klesbutikk med forkjærlighet for enkel mote, god kvalitet og anvendelige plagg, som du ikke finner andre steder.


Fløyel & Kanari
Frederik Stangs Gate 35

Her kan du gjøre et skikkelig vintagekupp. Butikken har spesialisert seg på alt som er rocka og retro. 

Den Dama
Frognerveien 4

Vi elsker både navnet og butikken på Frogner. Her får du blant annet kjøpt IT-skjerf fra Holzweiler, solbriller fra Quay, støvler fra Hunter og vesker fra Alexander Wang. 

Grünerløkka

Velouria Vintage
Thorvald Meyers gate 34

Vår vintagefavoritt i Oslo. De kuleste t-skjortene med print og vintage Chanel- og Louis Vuitton-vesker. 

Babel
Markveien 54

En av våre favoritter på Løkka som det er umulig å gå forbi. Her finner du merker som Isabel Marant, Tom Wood, Ganni, FWSS, Annu Lu og Vanessa Bruno. 

Acne Archives
Markeveien 60

Acne Archive er et konsept som tilbyr utvalgte klassikere, jeans, tilbehør,
prøveplagg og show-pieces fra Acnes tidligere kolleksjoner og visninger.

Frøken Dianas Salonger
Markveien 56

Det beste utvalget vintage kjoler i Oslo. De har også merker som Darling London og King Louie. Hvis du er en diva fra en svunnen tid må du ta turen innom Dianas. 

Mette Møller
Thorvald Meyers gate 32

Norsk klesmerke med enkle, feminine klær og fokus på bærekraftig drift. I butikken finner du den nyeste kolleksjonen fra merket. Det finnes også en studiobutikk i Dronningens gate 15 der du kan få tak i både ny og eldre kolleksjon.

Fretex Unika
Olaf Ryes plass 3

Bruktbutikk som skiller seg litt fra de andre Fretex-butikkene, både i utvalg og kvalitet. Her kan du finne noen skikkelige skatter som en vintage Burberry trench hvis du er heldig. 

Kanskje du også er interessert i...