gossipgirl
© HBO max

10 brudekjoler fra film og serier som vi elsker

Gjenopplev noen av de mest minneverdige brudekjoler fra film og serier - som vi gjerne ser igjen og igjen.

Serena van der Woodsen i Gossip Girl

I siste episode av Gossip Girl utveksler Serena og Dan sine løfter i en vakker og diskré bryllupsseremoni. Serena van der Woodsen (Blake Lively) hadde på seg en vakker metallisk gullbrudekjole med et langt kjoleheng designet av Georges Chakra Couture.

Sophie i Mamma Mia

Det er den amerikanske kostymedesigneren, Ann Roth, som har designet den elegante og sommerlige brudekjolen som Sophie (Amanda Seyfried) har på seg i Mamma Mia. Kjolen ser ut som et romantisk eventyr med de fine lyseblå detaljene.

Audrey Hepburn i Funny Face

Audrey Hepburn hadde på seg den vakreste hvite kjolen fra Givenchy i filmen Funny Face – og selv om kjolen i dag omtales som en brudekjole, er det faktisk ikke noe bryllup i filmen. Den ikoniske kjolen har et voluminøst skjørt, figursydd overdel og høy utringning. Det er utallige lag med tyll som understreker kjolens fasong, noe som gir assosiasjoner til et ballerinaskjørt.

Rachel Green i Friends

I den aller første episoden av Friends ser vi Rachel Green (Jennifer Aniston) komme løpende inn i Central Perk etter å ha forlatt forloveden, Berry, ved alteret. Hun har på seg denne omfangsrike brudekjolen og et uforglemmelig slør.

Carrie Bradshaw i Sex and the City

Vi kan selvfølgelig ikke unngå å nevne brudekjolen Carrie Bradshaw (Sara Jessica Parker) har på seg i Sex and the City. Kjolen er designet av Vivienne Westwood, og den er definitivt en av de mest ikoniske brudekjolene fra storskjermen - som Carrie har på seg under en av de mest ikoniske scenene fra Sex and the City: Nemlig scenen der Big forlater henne ved alteret.

Bella Swans i The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1

Bella Swans (Kristen Stewart) brudekjole i The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1 er designet av den venezuelansk-amerikanske designeren Carolina Herrera. Kjolen er både romantisk og elegant, og det er spesielt detaljene på ryggen som gjør denne kjolen helt unik.

Anastasia Steeles i Fifty Shades Freed

Anastasia Steele (Dakota Johnson) hadde på seg denne brudekjolen i Fifty Shades Freed. Kjolen har blonder, tyll og detaljer nedover ryggen, noe som gir kjolen en blanding av et romantisk og sexy uttrykk som passer helt perfekt til filmens univers. Kjolen er designet av Monique Lhuillier.

Cinderellas i "Cinderella" (2015)

Brudekjolen Askepott (Lily James) hadde på seg i filmen med samme navn, Askepott, er muligens den mest omtalte Disney-prinsessekjolen av dem alle. Da det ble annonsert at filmen skulle gjenskapes i live action, var det derfor store forventninger til Askepotts kjole. Kjolen er designet av designeren Sandy Powell, som hentet inspirasjon fra 1950-tallet for å gjenskape utseendet til kjolen fra den klassiske Disney-filmen – og la oss bare si det slik: kjolen levde opp til forventningene.

Mia Thermopolis i The Princess Diaries 2: Royal Engagement

I filmen The Princess Diaries 2: Royal Engagement har Mia Thermopolis (Anne Hathaway) på seg denne vakre brudekjolen, som har vakre blonder og lange ermer. Denne kjolen har en slående likhet med brudekjolen prinsesse Claire av Belgia hadde på seg i bryllupet sitt i 2003 – et år før filmens utgivelse.

Juliet i "Romeo & Juliet"

Brudekjolen fra Romeo & Juliet som Juliet (Claire Danes) bruker når hun gifter seg med Romeo i deres hemmelige bryllup er enkel og elegant. Kjolen sitter tett inntil kroppen til Julie, og den er utstyrt med små, fine knapper, som er plassert nede på brystet. Og det er selvfølgelig et helt bevisst valg at kjolen er så enkel som den er. Det var et ønske fra kostymedesigneren (Kym Barrett) at kostymene til bryllupsseremonien ikke måtte stjele fokus fra den dype og romantiske atmosfæren som utspiller seg mellom Romeo og Julie.