Fire enkle skjønnhetsvaner for deg som vil verne bedre om miljøet

Se hvordan du enkelt kan gjøre hudpleierutinen mer miljøvennlig – og hør hva influenseren Liva Ingebrigtsen gjør for å leve mer bærekraftig.

"Generelt tror jeg at mange føler at de skal gjøre så mye at de gjør mindre. Husk at alt hjelper!"

På sin Instagram deler Liva Ingebrigtsen ofte bilder av naturen, hvor hun bl.a. elsker å surfe og vandre.

1. Skru av vannet under hudpleierutinen

Vi trenger ofte vann når vi renser ansiktet eller går gjennom hudpleierutinen, men altfor ofte renner vannkranen – selv når vi ikke bruker vannet. Det er ingen grunn til å la masse vann renne ned i avløpet til ingen nytte. Husk derfor på å slå av vannet hver gang du har mulighet til det. For å minimere vannforbruket ytterligere kan du vurdere å bruke en oppvridd vaskeklut eller bytte til et renseprodukt som micellar water, hvor du ikke trenger vann.

En annen miljøvennlig vane er å kutte ned på de lange, varme dusjene. Selv om det er godt, krever det mye vann og energi, så vurder om du kan skru ned temperaturen litt og redusere litt av tiden. Noen ganger kan du hoppe over hårvasken og erstatte den med tørrsjampo. Husk at en kortere dusj gir deg mer tid til å pleie huden etterpå!

2. Gå etter skjønnhetsmerker med fokus på bærekraft

Allerede når du handler skjønnhetsprodukter, kan du tenke mer bærekraftig og være kritisk til produktene du støter på. Heldigvis har utvalget av bærekraftig sminke og pleie blitt større, og generelt har mange merker et større fokus på miljøet.

Garnier har f.eks. laget en Green Beauty-strategi for å optimalisere produktlinjen og verdikjeden – helt fra emballasje til ressurser. Allerede i 2019 var de nye sjampoene og hårpleieproduktene i gjennomsnitt 91 % biologisk nedbrytbare, og innen 2025 vil all Garnier-emballasje være laget av 100 % resirkulert plast som kan gjenbrukes. Ifølge merket er det ingenting som får huden til å lyse mer enn god samvittighet.

3. Minimer forbruket av bomullspads

Bomullspads er ofte en essensiell del av selv de enkleste hudpleierutinene. Dessverre er de små bomullsputene en stor synder rent miljømessig, siden produksjonen av dem krever en del vann og kjemikalier. I tillegg til å minimere bruken av bomullspads (og bomullspinner for den saks skyld), kan du i stedet kjøpe bomullspads i økologisk dyrket bomull som ikke er sprøytet. Dessuten kan du lage eller kjøpe heklede bomullspads som kan gjenbrukes. Ikke nok med at de er bedre for miljøet, de er også ganske fine.

4. Bruk produktene dine HELT opp – eller gi dem bort

Ender du ofte opp med å kaste halvfulle skjønnhetsprodukter fordi du ikke får brukt dem opp fordi det er feilkjøp, eller fordi du fortsetter å kjøpe nye ting som det skal gjøres plass til? Da bør du først og fremst tenke over om du kan optimere handlevanene dine slik at de kan bli mer bærekraftige.

Hvis du har problemer med å slippe å kjøpe og utforske produkter regelmessig, kan du i stedet sørge for å gi de andre produktene dine bort til noen som kan få glede av dem slik at de ikke havner i søppelbøtten. Hvis det ikke feiler dem noe, vil venninnene dine eller moren din helt sikkert bli glade for dem.

Lær mer om Garniers grønne strategi

Garnier er i full sving med å implementere sine nye Green Beauty-standarder, som skal gjøre en forskjell for klimaet. Allerede innen 2025 vil alle Garnier-produkter være produsert av gjenbruksplast, mens alle Garnier-fabrikker vil være CO2-nøytrale. De har også blitt med i Ocean Conservancy for å bekjempe plastforurensning og har mobilisert 373 medarbeidere til International Coastal Cleanup Day.

For Garnier er en mer bærekraftig livsstil ikke et valg, men en nødvendighet. Klimaendringer er en kjensgjerning som vi alle må tenke på når vi velger produkter. Les mer om Garniers Green Beauty-strategi og forpliktelser her.