paris
© Anna Stokland

Paris Hilton: Alt var en fasade

Du husker kanskje Paris Hilton best for hennes unike "baby"-stemme og rosa Juicy Couture-sett. Nå prøver hun å distansere seg fra sin fortid ved å presentere en helt ny side av seg selv – den virkelige siden.

Det hele var en fasade

Paris Hilton kan betraktes den ukronede dronningen av ikonisk 00-tallsmote , og hun er for mange kjent som den levende Barbie med en garderobe i rosa nyanser, glitter, denim og diamanter. Men i en YouTube-dokumentar fra 2020, This is Paris, prøver Paris å bryte med hennes offentlige image som bidro til å bygge karrieren hennes. I dokumentaren opplyser hun blant annet at hun har «spilt en karakter» hele tiden, noe som fortelles med en stemme som høres langt fra «baby»-stemmen vi ellers kjenner henne for. Se hele dokumentaren her.

"Jeg har spilt en karakter hele tiden. Verden har ikke visst hvem jeg var, og den virkelige meg er faktisk genial. Jeg er ikke en dum blondine, jeg er bare veldig god til å spille en. " — - Interview med nyhetsmediet Sunrise

Ble kidnappet som 16-åring

I 2021 snakket Paris Hilton foran Kongressen i USA om et overgrep hun ble utsatt for som 16-åring. Her fortalte hun at hun ble vekket i sengen sin midt på natten av to menn som sparket inn døren hennes og la på henne håndjern – en traumatiserende opplevelse for Paris, som imidlertid senere viste seg å være ren skuespill. Paris hadde bare ikke blitt informert om det. Episoden var planlagt av hennes egne foreldre fordi de hadde bestemt at Paris skulle starte på kostskole – en såkalt terapeutisk internatskole som skal være kjent for sitt spesialundervisningsprogram.

Paris' foreldre hadde vurdert at sannsynligheten for at datteren deres stakk av da de fortalte henne at hun skulle på internat var for stor, og derfor måtte andre midler brukes: De hyret derfor inn to menn til å kidnappe henne. Paris Hilton forteller senere hvordan hun ble utsatt for fysiske, seksuelle og følelsesmessige overgrep under oppholdet.

Ny begynnelse

Paris Hilton har tatt en ny retning i livet. I dag er hun gift med forretningsmannen Carter Reum, som hun møtte tilbake i 2019. Sammen har de sønnen Phoenix. Paris har forlatt sitt tidligere image som den rosa Barbie-karakteren fra 2000-tallet, og jobber nå for å skape en mer seriøs karriere som involverer sitt eget merke, sin egen virksomhet og veldedighetsprosjekter. Til tross for at hun fremdeles har en interesse for mote og skjønnhet, er hun mer opptatt av å bruke plattformen sin til å fremme gode og veldedige formål.

Kilde: Sunrise