india taj mahal new delhi reise
© Privat // Getty Images

Vårt India

Når et land er malt i alle regnbuens farger, ligger omringet av Det arabiske hav og er et kulinarisk mekka, er det ikke rart du blir forelsket ved første øyekast. Bli med oss til India!

Fakta

Hovedstad: New Delhi

Innbyggertall: 1,3 milliarder

Offisielt språk: Hindu og engelsk

Religion: Hinduisme, islam, buddhisme, sikhisme, jainisme, kristendom

Valuta: Rupi (1000 rupis tilsvarer ca. 122 norske kroner)

Flytid fra Oslo til New Delhi: Ca. 8,5 timer

Flyselskap: Sjekk ut Finnair og KLM. Billettene ligger på rundt 4000 kroner tur-retur

india reise

Sonia og Alexandra klare for nye eventyr.

© Privat

NEW DELHI

Det er mange som får et aldri så lite kultursjokk når de ankommer India – og det er ikke så rart. Eksosfylte gater, tusenvis av mennesker og et mylder av ulike lukter slår mot deg. Heldigvis er det lett å se forbi alt dette, for India byr på så mye mer enn dette kaoset.

Vi starter vår eventyrlige reise i New Delhi, som regnes som en av verdens eldste byer. Hovedstaden har en rik historie, godt bevart arkitektur og flust med smaksopplevelser. Kommer du deg til hovedstaden, må du rett og slett holde tunga rett i munnen. Byen består av to deler, den gamle, Old Delhi, og den mer moderne, med nye bygninger og veier som kalles New Delhi.

Skal du utforske hver krik og krok, bør du nok sette av flere måneder, men med litt forhåndsundersøkelser og god planlegging kan du oppleve mye på kort tid. Undergrunnen i Delhi er trygg og veldig lett å reise med, og du kan også booke en privat sjåfør til rundt 400 kroner dagen, ta taxi eller prøve ut en av byens mange tuktuker. Vær forberedt på at du må dele veien med alt fra kuer til halvrustne lastebiler, noe som er India på sitt mest sjarmerende.

india reise

The Oberoi Udaivilas i Udaipur

© Getty Images

Besøk Humayun’s Tomb, som er et gravkammer inspirert av selveste Taj Mahal, parkanlegget Lodi Gardens, som er en av byens få rolige soner, og utforsk gamlebyen på sykkel. Har du ekstra tid, besøk gjerne National Gallery of Modern Art og National Gandhi Museum for å få et innblikk i landets kunst og kultur.

Spis en bedre lunsj på hotellet The Imperial, som også rommer en Chanel-butikk. Restauranten The Leela ryktes å lage Delhis beste daal, mens Claridges Hotel byr på nydelige retter fra sin idylliske hage. Vil du spise gatemat, anbefaler vi at du besøker kryddermarkedet Khari Baoli.

Bo på Andaz Delhi hvis du vil skjemme deg selv bort. Hotellet huser også Juniper Bar, som er kjent for sine gode drinker.

india reise

Fantastiske Taj Mahal - et av verdens 7 nye underverker alle bør få med seg en gang i løpet av livet.

© Getty Images

AGRA

Legg inn en tur til Agra, som er aller mest kjent for magiske Taj Mahal. Flere millioner turister strømmer til Agra hvert eneste år, bare for å få et glimt av denne åpenbaringen av en bygning. Mausoleet i marmor ble bygget mellom 1631 og 1648 av mogulen Shah Jahan da hans favorittkone Mumtaz Mahal døde.

De aller fleste kombinerer denne reisen med Indias Golden Triangle, som er en rute mellom New Delhi, Agra og Jaipur i Rajasthan. Golden triangle eller ei, Taj Mahal anbefales virkelig på det sterkeste, for det er ikke uten grunn at bygningen omtales som en av verdens vakreste. Inngangsbilletten koster rundt 150 kroner, og i tillegg kan du velge om du ønsker en egen privat guide som følger deg rundt. Da er det i så fall viktig å avtale en pris på forhånd.

Vi anbefaler å planlegge besøket til en ukedag, og reise fra Delhi ved morgengry for å slippe de lange køene. På innsiden kan du oppsøke benken Prinsesse Diana ble fotografert på i 1992 – et perfekt utgangspunkt for en selfie.

india reise

Sol ute, sol inne. Sol i hjertet, sol i sinnet

© Privat

Besøk Taj Mahal, og sett gjerne av flere timer. Husk vann og strøm til mobilen, slik at du kan ta mange bilder. Mens du er i Agra, kan du også ta en titt innom Agra Fort og Mehtab Bagh, som er en botanisk hage på den andre siden av elven fra Taj Mahal.

Spis en bedre lunsj på The Oberoi Amarvilas, som serverer alt fra cæsar-salat til deilig tikka masala. Desserten kulfi er et must. Sjekk også ut MoMo Cafe.

Bo på Courtyard by Marriott Agra, som ikke koster altfor mye. Hotellet ligger 15 minutters gange fra Taj Mahal. Vil du unne deg en natt på luksushotellet The Oberoi Amarvilas, koster det rundt 4000 kroner natten, men til gjengjeld får du se Taj Mahal i solnedgang fra rommet.

india reise

Hotel Taj Lake Palace ligger midt på vannet i Udaipur. Å bo der koster cirka 7000 kroner natten.

© Getty Images

UDAIPUR

Overdådige palasser, påfugl-mosaikker og kunstige innsjøer. Delstaten Rajasthan ble grunnlagt av Maharana Udai Singh den andre i 1559, og er kjent som Kongenes by. Hellige kyr rusler rundt i gatene, bygningene er flere hundre år gamle og arkitekturen tar pusten fra deg. Vi falt pladask for Udaipur, som kalles Østens Venezia. Her finner du blant annet Udaipur City Palace, som er et av de største palassene i verden, og som det tok over 400 år å bygge.

india reise

Rommet Mor Chowk på City Palace er pyntet med malerier, skulpturer og mosaikker.

© Privat

Besøk City Palace, som ligger ved bredden av den kunstige innsjøen Pichola Lake. Lei en båt med sjåfør, og se de herskapelige palassene langs vannet. Dra også innom Crystal Gallery der alt interiøret er laget av glass. Rajasthan er kjent for sine robuste sølvsmykker og bandhani-mønstrete klær og tilbehør. Hold derfor av plass i kofferten til dukker, masker og bilder. Har du tid til overs, er det verdt å ta turen til byens største tempel, Shree Jagdish Temple. Er du i Rajasthan i februar, bør du få med deg høytiden Holi, som er en markering av starten på våren.

Spis på hotellet Taj Lake Palace. Hotellets arkitektur minner om berømte Taj Mahal, som er omringet av hvit marmor, glassmosaikker og vakre hager. Bestill delstatens spesial Laal Maas, som er en kjøttcurry tilberedt i yoghurt og chili, eller Dal Baati, som også er fra området og består av små hvetebrød med linsecurry.

Bo på Radisson Blu Udaipur Palace Resort & Spa, som koster omkring 2000 kroner natten. Hotellet har nydelig arkitektur, eget spaområde og en uimotståelig solnedgang. Om du vil bo som en maharaja, bør du reservere noen netter på The Oberoi Udaivilas, som har majestetiske paviljonger og kupler inspirert av palassene i Rajasthan.

india reise

Få med deg elefantfestivalen Pooram Gajamela hvis du er i India i perioden februar til april. Den feires ved Vadakkumnathan-tempelet i Thrissur, fem timer med bil fra Trivandrum.

© Getty Images

KERALA

Kokospalmer, tebusker og kanaler dekket av vannliljer; frodig natur og turistfrie strender finner du i Trivandrum, hovedstaden i Kerala, sør i India. Nyt en av de populære ayurveda-behandlingene, ayurveda er blitt brukt i indisk medisin i alle år, se solnedganger du aldri før har sett maken til og lei en husbåt, som tar deg nedover kanalene, kalt backwaters. En båtfører planlegger ruten for deg, avhengig av om du ønsker dagstur eller flere overnattinger om bord.

Les også: 10 steder du MÅ besøke

india reise

Husbåtene er laget av lokale materialer som bambus og kokosfiber, og er utstyrt med kjøkken, soverom og bad.

© Getty Images

Besøk Padmanabhaswamy-templet, som er et hellig bygg midt i byen, og kjøp et tradisjonelt, sørindisk sari-antrekk når du først er der. Det er også verdt å dra innom de lokale butikkene for å kjøpe smykker, tekstiler, pashmina-skjerf, krydder eller duftoljer, som selges til en tredjedel av prisen her hjemme.

Spis fersk fisk og sjømat stekt i kokosolje, som Sør-India er spesielt kjent for. Prøv også retten dosa, som er en lefse laget av ris og linser.

Bo på The Leela Kovalam hvis god mat, et fint bassengområde, palmeutsikt og kort vei til stranden frister. Her har de i tillegg et eget ayurveda-område med sertifiserte massører og leger. På hotellets restaurant kan du velge mellom sør-indiske retter eller en pizza mens du blir underholdt med klassisk, indisk folkedans. Husk at Kerala er så stort at du ikke kommer deg noe sted uten bil. Hotellet kan hjelpe deg med å leie egen bil med sjåfør.