
De største mattrendene i 2019
Hørt om avokado-is? Nam!
AvI følge kjedebutikken Whole Foods i USA, som er kjent for å ha fokus på sunn og bærekraftig mat, og ofte er ute med trendene før noen andre, er både avokado-is, plantebasert mat og fokus på bærekraftig forpakning det man kommer til å se mer av i 2019. Vi har tatt en kikk på de kommende trendene - og lar oss allerede friste. Kanskje man skulle hoppet på de allerede nå?
#1 SUNN ISKREM
Ja, du hørte riktig! Det er mulig å finne is som er hakket sunnere enn den man vanligvis kjøper fra fryseren i dagligvarehandleren eller på McDonalds en sen lørdag kveld. Is-trenden er stor i år, men blir hakket større i 2019. Neste år vil vi komme til å se mer av iskrem baset på både avokado, hummus og tahini, som er sesammasse. På Youtube og diverse andre matblogger ligger det flust av oppskrifter på hvordan man lager avokado-isen. Prøv da, vel! Og smaker den alt for sunt er det lov med litt sukker.
#2 PLANTEBASERT MAT
Å kalle seg for fleksitarianer virke som en trend i seg selv. Faktumet er alt flere og flere blir det, og kanskje enkelte uten å en gang vite om at de er det. Fleksitarianer betyr rett og slett at man velger bort kjøtt og melkeprodukter når man selv føler for det. Det er vel mange som har hoppet på 'kjøttfri mandag', meat free Monday, og i realiteten kan dette omtales som en fleksitarianer. Plantebasert mat øker for hver dag som går, og flere tyr til dette isteden for å handle kjøtt til middagen.
I følge Whole Foods er sopp en av grønnsakene som kommer til å prege mattrendene for neste år, i tillegg til eggehvite, som blant annet kan brukes som snacks. OBS: Plantebasert mat trenger nødvendigvis ikke å være sunnere, så om du er i tvil på hva som passer kostholdet ditt best anbefaler vi å oppsøke en ernæringsfysiolog eller kostholdsekspert. Lytt til kropp og sinn, og gå for det som føles best for deg.