5 problemer du kan løse med te
© Abby Kihano

5 problemer du kan løse med te

Bekjemp stress, søvnløse netter og uren hud!

Te kan gjøre mye mer enn å smake godt. Det finnes utallige former og smaker av te, og flere av dem har gode fordeler for både helsen og den daglige formen.

1. Hvis du er stresset og sliter med å roe ned nervene etter en lang dag, skal du drikke kamillete.

Kamillete skal ha en berolignede effekt som umiddelbart skal virke på både hjernen og magen. Denne er ideell for deg som vanligvis ikke klarer å legge fra deg jobben etter at du har lagt deg i senga.

2. Hvis du føler utbrenthet eller at forkjølelsen begynner å nærme seg skal du drikke grønn te.

Grønn te virker mot tretthet og skjerper konsentrasjonen. Grønn te inneholder nemlig små mengder med koffein som skal ha en oppkvikkende effekt, og er også et sunnere alternativ enn kaffen. Den er rik på mineraler og vitaminer som er godt for kropp og sinn.

3. Hvis du har vondt i halsen eller magen skal chai-te hjelpe.

Chai-te er rik på krydder som kardemonne, kanel, ingefær og muskat, som alle skal stimulere hjernen og hjelpe til med å lindre smerter i mage og hals.

4. Hvis du vil øke forbrenningen eller sliter med uren hud skal oolong-te hjelpe.

Oolong-te er en mellomting mellom grønn og sort te. Den har mange helsemessige fordeler, og inneholder et høyt nivå av antioksidanter som skal styrke immunforsvaret, øke forbrenningen og forhindre produksjon av fett.

5. Hvis du ofte har hodepine eller vondt i kroppen skal peppermynte-te hjelpe.

Studier viser at peppermynte demper spenningen man ofte kjenner ved en hodepine og inneholder sterke antioksidanter som skal drepe bakterier. Det sies at den faktisk skal ha bedre effekt enn smertestillende. Peppermynte har en desinfiserende effekt som gjør den egnet til å bekjempe mindre infeksjoner i kroppen. I tillegg har den en avslappende og beroligende effekt på ømme og trette muskler.