Sjokoladen tar slutt: Verden er tom for sjokolade
© Charisse Kenion / Unsplash.com

Snart er det slutt på sjokoladen

En verden uten sjokolade - går det?

Det er mulig vi overdriver når vi kaller det verdens verste nyhet, men det er jammen ikke langt unna; En ny rapport i Business Insider kan fortelle at verden er i ferd med å gå tom for sjokolade (bare det å skrive det, gjør litt vondt).

Dette skyldes at mange kakaoarter er i ferd med å dø ut, siden de er sensitive overfor klimaforandringene. Mesteparten av artene vokser utelukkende i to afrikanske land, og på grunn av stadig stigende temperaturer, vil kakaoartene trolig dø ut allerede i 2050 – altså om 32 korte år.

Sjekk ut: Dette er den nye superfooden!

Det finnes heldigvis håp: CRISPR

Men før du begynner å hamstre ditt eget lager med Freia som forøvrig er verdens beste sjokolade, skal du vite at forskere ved University of California arbeider på spreng for å finne en løsning. I skrivende stund er det største håpet en genmanipulerende teknologi kalt CRISPR, som skal gjøre kakaoplanten motstandsdyktige overfor sykdommer, slik at de kan gro i ulike klimasoner.

CRISPR blir omtalt som en av århundrets største vitenskapelige oppdagelser, på grunn av sin evne til å behandle og tilpasse genetiske sykdommer. Forskerne fra Berkeley håper de kan anvende teknologien på mottakelige plantearter, inklusive våre høyt elskede kakaoplanter.

Vi krysser fingrene.