-«Din historie former dine vinger» er vår visjon. Vi jobber med å fremme menneskeverd med særlig fokus på kvinners rettigheter. Vi ønsker å fremme fellesskap og tilhørighet og oppfordrer unge kvinner til å delta i demokratiet, og ta egne bevisste valg, sier Leila Rossow som startet Papillon i 2016.
Kjempestor anerkjennelse
Papillon er svært takknemlige for å motta prisen.
-Det å motta Jenteprisen er en kjempestor anerkjennelse av det Papillon gjør. Det vil bety veldig mye for de jentene og kvinnene vi jobber med. Det at noen ser oss, motiverer oss til å fortsette å utvikle organisasjonen vår, sier Leila Rossow.
Hos Papillon kan jenter komme for å snakke med en voksen om vanskeligheter, eller dele kunnskap og gi støtte til andre i samme situasjon.
-Papillon gjør en forskjell utover det en kan forvente. Ved å samle unge kvinner i en særdeles sårbar situasjon, og gi dem håp og kraft til å endre sin fremtid, har årets vinner satt seg på kartet som viktige endringsagenter. Vinneren bruker mangfold som et verktøy for å skape stabilitet og robusthet for jentene som oppsøker dem, sier juryleder Navjot Sandhu.
- Costume gratulerer Papillon med Jenteprisen 2019. Arbeidet de gjør inspirerer og bidrar til å skape et norsk samfunn hvor mangfold og inkludering står i sentrum. Vi gleder oss til å følge det viktige arbeidet Papillon gjør for unge kvinner videre, sier sjefredaktør i Costume, Kine B. Hartz.
Årets pris er den åttende i rekken. Vinneren av Jenteprisen 2019 kåres av en uavhengig jury som ledes av Navjot Sandhu. Det er en åpen nominasjonsprosess der hvem som helst kan nominere.
Viktig pris
-Jenteprisen har blitt en viktig pris for å løfte frem dem som utgjør en forskjell for jenters rettigheter og jenters situasjon. Papillon er en verdig prisvinner som gjør en ekstra innsats for flerkulturelle jenter og unge kvinner i Norge, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.
Tidligere vinnere av Jenteprisen:
2018: Mia Landsem, «Datadetektiv» som kjemper mot ulovlig deling av private bilder på nett
2017: JURK, Juridisk rådgivning for kvinner
2016: Andrea Voll Voldum, sto frem med sin personlige historie i Hemsedal-saken
2015: Deeyah Khan, menneskerettighetsaktivist og filmskaper
2014: Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) og Gerd Fleischer
2013: Fakhra Salimi, grunnlegger av Mira-senteret
2012: Sara Kahsay, jordmor som har jobbet mot kjønnslemlestelse