Her er vinneren av prosjekt recycle med FallWinterSpringSummer
© FWSS

Her er vinneren av prosjekt recycle med FWSS

De suksessfulle norske motemerket FallWinterSpringSummer samarbeider med elever fra Esmod!

Det norske motemerket FWSS ønsket å sette gjenbruk på agendaen, og inviterte avgangselevene ved moteskolen Esmod til å re-designe overflødige plagg.

– Målet var å resirkulere klær som ikke kunne realiseres, samtidig som vi fikk anledningen til å bli kjent med nye talenter og løfte fram de unge studentene som fremdeles ikke er i arbeidslivet. I tillegg til at det har vært spennende å se hvordan studentene tolket FWSS fra sitt ståsted og ser vår Oslo jente, sier designer Cathrine Børter fra FWSS.

Kåringen fant sted i butikken til FWSS i Prinsensgate i går kveld, hvor Karoline Solberg Larsen (23) gikk av med prisen, og vil få sin kolleksjon utstilt i butikken, sammen med re-design plaggene til de to andre finalistene, Daniel Staff (24) og Vilde Berg-Larsen (22).

Karoline Solberg Larsen for FWSS
© FWSS

Hva slags forhold hadde du til FWSS før dette prosjektet?

– Siden oppstarten har FWSS definitivt vært et av de ledende merkene som har skilt seg ut innen norsk mote. Jeg har alltid fulgt med på kolleksjonene når de har kommet i butikk, og liker veldig godt det nye, feminine, unge uttrykket.

Hvordan gikk du frem for å løse oppgaven?

– Jeg startet med å besøke butikken til FWSS for å hente ideer og inspirasjon. Under hele prosjektet hadde jeg FWSS’ Oslo-jente i tankene. Re-design-prosessen min var en kombinasjon av tekstiler, drapering og modellering av mønsterbiter for å skape noe nytt. Jeg fikk flere skinnshortser utdelt, derfor tenkte jeg patchwork.

Hva er du mest fornøyd med selv av det du har laget?

– Siden skinn var et nytt materiale for meg å jobbe med, og kåpen var vanskelig teknisk i skinn, er jeg veldig fornøyd. Jeg liker hvordan jeg forvandlet poplinbluser til en kjole, og hvordan linjeføringen, detaljene og silhuetten samspiller.

Og hva synes FWSS om vinneren de har valgt ut?

– Vi følte at vinneren virkelig hadde forstått vår identitet. Hun har gjort en total transformasjon der gamle skjorter har blitt til en nydelig, panelsydd kjole, og skinnshortser har blitt til en skreddersydd frakk med over seksti forskjellige deler, sier Cathrine Børter, som er en del av designteamet, og fortsetter:

– Det var en kombinasjon av denne transformasjonen og den sømtekniske utførelsen i arbeidet hennes som gjorde at vi falt på henne.

FWSS

Vinner og Esmod-student Karoline Solberg Larsen sammen med tre av jurymedlemmene - Hege Aurelie fra The Cool Girl, Kine B. Hartz, sjefredaktør Costume og Cathrine Børter, designer i FWSS.

I tillegg til vinneren ble det trukket ut to andre finalister. Vi tok en nærmere prat med Daniel Staff (24).

Hvordan gikk du frem for å løse oppgaven?

– Jeg bestemte meg for at jeg kun ønske å dekonstruere FWSS sine plagg og sy sammen flere av plaggene. Jeg valgte å ikke konstruere noe som helst. Kun drapere de ulike plaggene direkte på bysten. Det siste jeg gjorde var håndsøm på dressjakken og buksen. Samtidig som jeg holdt på med dette så jeg muligheten for å lage ansikter med håndsøm i plaggene. Som etterhvert fikk både navn og karaktertrekk.

Beskriv det du har designet?

– Dette er kanskje det vanskeligste spørsmålet. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette, men fokuset på oppgaven vi fikk var å lage et design for "Oslo-jenta".

Så kanskje jeg bare skal beskrive det som nettopp det?

– "Oslo-jenta" møter en karakter under navnet Brage Krage og kompani.

Hva er det viktigste du har lært av denne prosessen?

– At re-design er en god og effektiv måte å arbeide på for å komme frem til nye design og løsninger.

Vi har også tatt en prat med den siste finalisten, Vilde Berg-Larsen (22).

Hva slags forhold hadde du til FWSS før dette prosjektet?

– Jeg hadde egentlig ikke så veldig nært forhold til FWSS før dette prosjektet. Jeg hadde selvfølgelig hørt om det, men det er først nå etter at vi har jobbet så tett sammen at jeg virkelig har fått øynene opp for merket. De er jo veldig i vinden akkurat nå, og jeg syns de er utrolig flinke.

Beskriv det du har designet?

– Jeg vil beskrive designet mitt som egentlig veldig enkelt i linjer og form, men det gjør samtidig mye ut av seg, noe annerledes og kult, med applikasjonen av garnene, både i overdelen og vesken. Antrekket er til en høstkolleksjon, derav fargene og materialene. Jeg brukte faktisk denne oppgaven til å utvikle og jobbe med teknikker som jeg skal bruke i diplom-kolleksjonen min, og se at det er gjennomførbart. Knyteteknikken med garnet på genseren var noe inspirert av en tidligere oppgave jeg hadde, men akkurat denne metoden jeg brukte her er noe jeg skal ta med videre.

Hva er det viktigste du har lært av denne prosessen?

– Det viktigste jeg har lært i denne prosessen, er nok det å ha en kunde å forholde seg til. At man får en helt spesifikk oppgave og skal måtte fylle deres ønsker og krav, tenke på deres brand og konsept, og samtidig tenke nytt. Men det var veldig spennende, det gir en liten drive mens man jobber, da vil man jo levere best mulig.