© Anna Stokland

4 ting du aldri må lyve om på jobbintervju

Kan man fortelle en hvit løgn til jobbintervjuet for å sette seg selv i et bedre lys? Her er et par råd til når du bør holde deg til sannheten

En liten uskyldig løgn kan fort bli til ti, og plutselig befinner du deg i et stort spindelvev av løgner.

Derfor er det alltid en god ide å holde seg til sannheten, det gjelder både til jobbintervjuet og til cv`en din. Men på den andre siden er det nærmest en tradisjon for å pynte litt på sannheten i disse situasjonene. Spørsmål som "Hva er din største svakhet?" blir besvart med "Jeg er for perfeksjonistisk", og det klarer vi neppe å endre. Det er noen hvite løgner som er verre enn andre, og hvis du har behov for å overdrive en smule så må du unngå å gjøre det i disse fire tilfellene.

Les også: 6 smarte håndvesker til jobb

1. Hvor mye du tjener

Det føles kanskje uskyldig å pynte litt på tallene, når din potensielle arbeidsgiver spør hvor mye du tjente på din tidligere arbeidsplass. Men noen arbeidsgivere kan finne på å be om en kopi av en tidligere lønnslipp. Da kan du plutselig befinne deg i en uheldig situasjon, hvor du fra starten blir stemplet som uærlig.

2. Karakterene dine

Igjen: La være å pynte på tallene. Noen bedrifter krever en kopi av karakterkortet ditt og det finnes stillinger med minimumskrav.

3. Om du ble sparket fra din tidligere jobb

Mange dyktige mennesker blir avsatt av den ene eller den andre grunnen. Det skal du ikke være redd for å fortelle til jobbintervjuet ditt. Du behøver ikke å gå i detaljer, men forklar heller hva du har tatt med deg fra opplevelsen.

4. Ferdighetene dine

Påstår cv`en din at du kan flytende spansk fordi du hadde det tre år på videregående? Pass på - plutselig befinner du deg i et telefonmøte med et spansktalende menneske som ikke kan et kvekk engelsk. Unngå slike situasjoner ved å ramse opp ferdigheter som du faktisk har.