Fortell litt om deg selv, og din bakgrunn?
– Jeg har bakgrunn fra finansbransjen, og fikk ideen til Fjong da jeg begynte å jobbe. Ikke overraskende følte jeg at jeg måtte ha fine klær hver eneste dag. Jeg så kollegaer og venner gå i fine klær, men følte ikke at jeg kunne spørre om jeg kunne låne fra garderoben deres. Jeg gikk og drømte om en ny pakke med klær, slik at jeg alltid hadde noe «nytt» å ha på meg, uten å få dårlig samvittighet for penger og miljøet. Dette ble starten på Fjong.
Hvordan vil du beskrive Fjong?
– Fjong er en tjeneste hvor du kan leie og leie ut klær du ikke bruker så ofte. Man finner utvalget vårt på Fjong.com, hvor vi har gratis frakt og retur i hele Norge. Frem til i dag har kundene våre først og fremst brukt Fjong for å leie ved spesielle anledninger og eventer, men vi ser at flere og flere også leier for å sprite opp hverdagsgarderoben. Vi er veldig opptatt av bærekraft i alt vi gjør, og vi har derfor installert et mikroplastfilter som samler opp mikroplast som løsner fra klærne når de vaskes. Vi bruker også avionisert vann, som gjør at vi slipper å bruke såpe og veldig varmt vann når vi renser klærne. Resultatet er at klærne varer lenger enn ved vanlig vask.
Hvem er de typiske kundene som kommer innom dere?
– Den største kundegruppen er kvinner mellom 25 og 35 år, men det er også kunder fra 15-årsalderen og opp til nærmere 80 år. Det som kjennetegner kundene, er at de er opptatt av å ta grønne og smarte klesvalg.
Hva er den største utfordringen ved å drive et selskap som dette?
– Det er en veldig logistikk-heavy forretningsmodell. Dette løser vi gjennom å kode og utvikle de nødvendige systemene for å gjøre dette skalerbart. Å ta riktige teknologivalg for å gjøre dette smidig er utfordrende, og jeg skulle ofte ønske at jeg selv var utdannet teknolog.
Hvordan har reisen vært?
– Reisen har vært intens, men ekstremt lærerik og morsom. Om fem år håper jeg Fjong er å finne i flere land, og at et klesabonnement er like vanlig som musikkabonnementer er i dag.
Er ditt eget klesskap påvirket av bransjen du jobber i?
– Ja, veldig. Jeg er opptatt av å ikke eie for mange klær selv. Jeg leier stort sett det jeg har, og kombinerer med basisplagg som jeans, ensfargede skjorter og bluser fra mitt eget klesskap.