Nytt klesmerke lanseres i Norge

- En typisk MAUD-kvinne er eventyrlysten, nysgjerrig og har lyst å legge verden for sine føtter, sier designeren.

To nye klesmerker etableres under Høyer-kjeden, og i dag er det duket for storslått visning i Kulturkirken Jakob. Designeren bak det ene merket, MAUD, er Sophie Noel Vanay, som sier hun alltid har vært nysgjerrig og elsket utfordringer.

  • Det å være kreativ og skape noe har jeg hatt i meg siden jeg var barn. Som liten designet jeg egne klær til barbie-dukkene mine, innrømmer designeren.

I dag er hun blitt designer for Høyers nye satsning-prosjekt. Klesmerket MAUD er inspirert av sterke og ikoniske kvinner, der fokus ligger på å skape plagg som skiller seg ut.

SE BILDENE FRA DEN RØDE LØPEREN NEDERST I SAKEN

  • Jeg finner inspirasjon i alt rundt meg, jeg plukker opp ting, siler ut og legger til nye elementer - sansene er alltid på. Det handler ikke om å nødvendigvis finne inspirasjon i klær, men å finne den røde tråden slik at man kan bygge en kolleksjon fra scratch slik at den henger sammen.

Hvilke forventninger har du til moteshowet?

  • En visning er en fantastisk plattform å vise MAUD sine kolleksjoner live på. Det vil være mange mennesker der som vil være viktige for oss i tiden fremover. Jeg håper at vi kan begeistre, inspirere, sette spor samt vekke nysgjerrighet, sier hun.

Sophie kan røpe at hun for denne kolleksjonen har latt seg inspirere av Dronning Maud, som var et internasjonalt stilikon som ikke var redd for å utfordre datidens skjønnhetsidealer, og som gikk sine egne veier. Merket skal ta for seg et nytt stilikon for hver sesong, noe som gjør at MAUD stadig er i forandring.

  • Dronning Maud var en sporty og sterk kvinne, og hennes unike stil ønsker vi å bringe videre. Tunge materialer, rike stoffer, og kontraster inspirert av datidens mote der Østen møtte Vesten, og der det aristokratiske møtte det bohemske, er fundamentene i MAUDs første kolleksjon.

Hva kan vi som publikum forvente?

  • Med MAUD kan dere glede dere til en spennende reise sesong etter sesong. Kolleksjoner som forteller en historie om tid og sted. En blanding av nostalgi og modernitet, flotte kvaliteter og plagg som passer til enhver anledning.

Hvilke tanker har du om det å bli designer i bransjen i dag - er det vanskelig å komme gjennom nåløyet?

  • Det er en tøff bransje med små marginer og beinhard konkurranse. Før var det mer janteloven som preget markedet mens det i dag er større rom for å skille seg ut, man får mer aksept for å ville skape noe, ønske noe og ha visjoner som strekker seg lengre enn landegrensene. Det er dog få muligheter til å lykkes og mange som ønsker akkurat det samme. Da hjelper det ikke bare å ønske, jeg har ofret mye og man må rett og slett "blø litt for drakten" og ikke legge seg ned når motbakkene røyner på. Det har vært en spennende men utfordrende reise og det føles derfor helt uvirkelig å endelig få en drøm i oppfyllelse.

Hvem håper du å se ikledd Maud?

  • Stil defineres ikke lenger gjennom trender, men gjennom hvordan du bærer et plagg og gjør det til ditt eget. Drømmen er derfor å se MAUD i nye kombinasjoner der kvinner bærer plaggene med selvtillit og karakter. En typisk MAUD-kvinne er eventyrlysten, nysgjerrig og har lyst å legge verden for sine føtter.

Leste du: Aiayu satser på bærekraftig mote

Hanneli Mustaparta og Hege Golf

Hadda Skoug og Line Langmo

Helene Hammer og paret Lea og Henke Holm

Bloggerne var også tilstede under visningen av FRAM og MAUD