Si nei til pigmentflekker

Etter en lang ferie ønsker mange å reparere huden etter sommerens utskeielser. Noen livsstilsendringer må kanskje gjøres, og ikke minst – velg riktig hudpleie som gir resultater.

Hva er pigmentflekker?

I dag er pigmentert hud et vanlig problem. Mange opplever å få det i forbindelse av graviditet og amming, hormonforandringer eller for mye soleksponering. Pigmentflekker vises som brune eller mørke flekker i huden, og kan være sjenerende for mange.

Vi tok en prat med en av Hollywoods mest anerkjente hudleger, Dr. Rachael Eckel. Her er tipsene som gjør pigmentflekkene til en saga blott.

For det beste resultatet, er det noen ting du bør merke deg:

Skrubb deg

Hjemmerutinen din bør inneholde en eksfoliant, også kjent som peeling eller skrubb, som fjerner døde hudceller fra hudoverflaten. Eksfoliering gjør ikke bare huden myk og glatt, men stimulerer også huden, og gjør den jevnere. I tillegg vil eksfoliering gjøre det lettere for aktive ingredienser å absorberes i huden. Velg en skrubb som for eksempel ZO Dual Action Scrub som fjerner de døde hudcellene på en skånsom måte. Solen øker produksjon av talg som videre trigger akne, rosacea og gir inflammasjon som igjen ofte forårsaker ujevn pigmentering. Derfor er det viktig å få talgproduksjonen under kontroll med gode renserutiner, og Dr. Eckel anbefaler produkter som inneholder salisylsyre.


Dr. Rachael Eckel er hudlege, og er svært velrenommert i sitt felt. Her er hennes beste tips for en sunn hud etter sommerens utskeielser

Riktige produkter til din hud

Du bør også bruke dyptvirkende, aktive produkter som forebygger og behandler pigmentflekker. Etter renserutiner er det lurt å bruke en krem bygger opp hudbarrieren. Er hudbarrieren svak vil man miste fuktighet og skadelige stoffer kan trekke inn i hudoverflaten og gjøre stor skade. Dette fører ofte til det mange beskriver som en sensitiv hud. Produkter som inneholder antioksidanter som beskytter, ceramider som bygger opp barrieren og har DNA reparerende enzymer, er absolutt å anbefale forteller Dr. Rachael Eckel. Hennes personlige favoritt er ZO Daily Power Defence som leverer en hel bukett antioksidanter som beskytter, og gjør underverker for solskadet hud.

Beskytt deg godt

Daglig bruk av SPF er utrolig viktig for å få en fin hud! Den nye bølgen solbeskyttelse styrker huden fra innsiden slik at den blir sterk og tolerant. Dette er en hudpleietrend som vi kommer til å se mye mer av fremover forklarer Dr. Eckel. For å oppnå vedvarende resultater og forebygge ny pigmentering, er daglig beskyttelse med høy faktor viktig. Avslutt alltid hudpleierutinen din med solkrem hver dag året rundt. Det er ikke bare SPF som er viktig. Beskytt deg alltid mot HEV-lys som er det blå lyset som kommer fra datamaskiner, LED-lys og mobiltelefoner. Rød hud viser inflammasjon, brun hud viser at huden er skadet. Da er det viktig å reparere med kremprogram som inneholder riktige ingredienser. Retinol, i riktig leveringssystem, gir svært god effekt på solskader. Dessuten har retinol en svært god effekt på fine linjer og rynker, og som en bonus får de fleste en fantastisk glød. Med retinol i hudpleien din slår du med andre ord flere fluer i en smekk.

Et produkt Dr. Eckel alltid anbefaler pasienter med solskadet hud er ZO Retinol Skin Brightener. Den finnes med 3 ulike styrker retinol og er utviklet for å skape en sunn hud med en jevnere hudtone. Den jobber for å reparere tidligere skade samtidig som den bidrar til å minimere fremtidig skade. De fleste opplever å få en sunnere, jevnere, fastere hud med en god porsjon glød. Det er også viktig å ta hensyn til alder når man avgjør hvilket kremprogram man skal gå på. Jo eldre du er, desto sterkere ingredienser trenger du.

Sunn på innsiden = sunn på utsiden

Dr. Eckel mener bestemt at det å droppe sukker og raske karbohydrater gir en bedre hud. Prøv også å kutte ut salt og prosessert mat. Når du spiser mat med høyt sukkerinnhold, tas sukkeret direkte opp i blodet ditt og binder seg til proteinmolekyler – inkludert de du finner i kollagen og elastin, som er med på å holde huden stram og ungdommelig. Sukkeret tærer på kollagen og elastin, som igjen kan føre til slappere hud med linjer og rynker. Dessuten anbefaler hun alle sine pasienter å spise 1000 mg Omega 3 hver dag. Dette bidrar til å dempe inflammasjon i kroppen og i huden som bidrar til den drømmehuden du fortjener.

ZO Retinol Skin Brightener er utviklet for å skape en sunn hud med en jevn hudtone. Produktet gir huden mer glød, fasthet og en jevnere overflate.

ZO Ossential Daily Power Defense gir daglig DNA-reparasjon og antioksidantbeskyttelse og bidrar til en sterk hudbarriere.

ZO Dual Action Scrub er en effektiv peeling som ved hjelp av blant annet kjemiske og fysiske eksfolianter fjerner bakterier og døde hudceller og bidrar til en klarere hud med mer glød.

For nærmeste ZO-forhandler se www.hudhelse.com

NB: Vi presiserer at dette gjelder pigmenteringer forårsaket av feks graviditet, amming, soleksponering, hormonforandringer, etc. Ikke medfødte eller permanente pigmentflekker (som for eksempel hudsykdommer).

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for hudhelse.