Olivenolje som hudpleieprodukt
© Anna Stokland // Elie Saab

7 gode grunner til at du skal bruke olivenolje

Olivenolje er et vidunderprodukt som kan brukes langt utover matlagingen. De fantastiske dråpene er nemlig gode for både hud og hår.

Det er mange gode grunner til å bruker oljer i hud og hår, og kanskje spesielt på denne kalde tiden av året. En av våre absolutte yndlingsoljer er den vegetabilske olivenoljen, som er utvunnet fra oliventreet i sydligere strøk.

Olivenolje er nemlig et mirakelprodukt - og ikke kun til matlaging! De edle dråper er både fuktgivende for kropp, bløtgjørende for neglebånd og forebyggende for rynker.

Les også: Slik får du perfekt, glødende hud!

Her har vi ramset opp 7 gode grunner til hvorfor du skal bruke olivenolje på kroppen.

1. Olivenolje gjør håret silkebløtt

Vi drømmer alle om håret til Mary-Kate og Ashley Olsen, og med mirakelproduktet olivenolje er vi et skritt nærmere de stilsikre tvillingenes vakre lokker.

Olivenolje inneholder dessuten E-vitamin, som reduserer flass og tørr hodebunn. Bland en teskje olivenolje og litt sitronsaft og massere miksen godt ned i hodebunnen. Du kan også benytte olivenolje ut i hårlengdene for å forhindre slitte tupper.

2. Neglene vokser raskere

Sprekker neglene opp i vinterkulden? Olivenolje er enormt fuktgivende og absorberes lett, og oljens E-vitaminer gjør også at neglene dine gror sterkere. Dypp neglene i olivenolje i 20 min én gang i uken og vask av med vann.

3. Oljen kan være mykgjørende for neglebånd

Negletrender kommer og går gjennom sesongene, men felles for dem alle er at det er viktig å holde neglene rene og sterke. Derfor er det et must å sørge for myke neglebånd, så de ikke tørker ut og knekker. En enkel dråpe olivenolje på hver negl hver kveld kan gjøre underverker.

4. Den er fuktgivende

Men uten å fedte! Smør derfor inn kroppen med den deilige oljen. Du kan enten kjøpe en bodylotion som inneholder olivenolje, eller selv tilsette et par dråper i favorittkremen din.

Les også: Slik lykkes du med selvbruning!

5. Du kan bruke den som sminkefjerner

Du skal ALLTID huske å fjerne sminken før du legger deg.Olivenolje fungerer godt sammen med andre oljebaserte produkter, selv om mange tror det motsatte. Olivenolje kan derfor godt brukes som en sminkefjerner ved å benytte den som en pre-cleanser, da oljen løser opp makeupen. Etterpå skyller du ansiktet i vann og bruker din vanlige ansiktsrens.

6. Olivenolje forebygger rynker

Ansiktet ditt avslører det meste om deg - ikke minst rynker og linjer som oppstår med tiden. Olivenolje er rik på antioxidanter, som har den egenskapen at de samler og nøytraliserer de frie radikalene som skader huden og fremmer aldring. Kjøp derfor en dagkrem eller ansiktsmaske med olivenolje for å forebygge rynker.

7. Den hjelper mot hudirritasjon

Er huden din irritert, tørr og klør i vinterkulda? Olivenolje inneholder det beroligende stoffet oleocanthal og kan trygt brukes på sensitive hudtyper.

Les flere gode hudtips HER!