De hotteste treningstrendene for 2016

Dette blir mer populært enn både boksing, zumba, pilates og spinning!

Annonsørinnhold, skrevet av Annette Haga

Ulike treningstrender kommer og går, og ACSMs (American College of Sports Medicine) rangerer hvert år hvilke treningsformer de spår blir de mest populære. Mer enn 2.800 fagfolk i treningsbransjen har stemt frem hva som blir det hotteste på treningsfronten for 2016, og alt fra yoga til HIIT-programmer (Høy Intensiv Intervall Trening) og styrketrening er på listen. Bærbar teknologi (som for eksempel pulsklokke og aktivitetsarmbånd) troner helt øverst, mens Zumba, Pilates, boksing og spinning ikke engang nådde opp til plassering.

Topp 10 treningstrender for 2016:

1. Bærbar teknologi (pulsklokker, skrittellere og smartklokker)

2. Trening med egen kroppsvekt (har økt kraftig i popularitet siden 2013)

3. HIIT – Intervalltrening med høy intensitet (en effektiv treningform der du veksler mellom intensiteten)

4. Styrketrening (holder seg fortsatt populært i alle deler av industrien)

5. Utdannelse i treningsaktiviteter (treningsekspertise med utdanning og erfaring blir mer og mer populært)

6. Personlig trening (både etterspørsel og tilgang øker)

7. Funksjonell trening (denne treningsformen forsterker evnen til å utføre ulike aktiviteter i hverdagen)

8. Treningsprogrammer for eldre (passende og trygge treningsprogram til den eldre delen av befolkningen)

9. Trening for vektnedgang (kombinasjonen av trening og diett)

10. Yoga (kommer i mange ulike varianter, alt fra Power Yoga til Bikram og Ashtanga)

Fargerikt og fresht sportsundertøy fra Pierre Robert

For å øke treningsgleden og motivasjonen, har vi laget en liste med hva vi mener er det hotteste tilbehøret til treningen. La deg inspirere under!

1. Rockering. Trening med rockering gir økt bevegelighet, og er effektiv trening for midje, hofter, mage og rygg. Du oppnår best resultat ved å lære deg å bruke rockeringen i begge retninger.

2. Gode løpesko. Stilige treningssko gjør antrekket, og er et must for å unngå slitasje og skader. Gode sko har mye å si for løpegleden, så ta deg tid å prøve mange varianter og finne den rette for deg.

3. Slynge. Slyngetrening styrker hele kroppen og du kan enkelt variere øvelser og treningsformer. Slyngen fester du enkelt til tak, vegg eller dør, og er et nyttig verktøy om du vil trene hjemme eller ute på reise.

Fresht og komfortabelt sportsundertøy. For å oppnå max treningsglede er det viktig å velge treningstøy som er komfortabelt og av god kvalitet. For eksempel er sportsundertøyet fra Pierre Robert Sport et godt alternativ, med sitt freshe design, gode passform, og ikke minst sports-bhen med sitt avanserte støtteparti. Alle plaggene (sportsboxer, sports-bh og sokker) er behandlet med en unik Max DryTM-teknologi, og har strategisk plasserte meshpartier for optimal fukttransport. Produktene kan kjøpes i alle landets dagligvarebutikker og på pierrerobert.no.

4. Hoppetau. For å trene smidighet, koordinasjon, eksplosivitet og utholdenhet er hoppetau et genialt verktøy! Det er enkelt, aktiviteten krever liten plass, og du forbrenner mange kalorier på kort tid.

5. Aktivitetsbånd. Få kontroll over hele dagens aktivitet, distanse, kaloriforbruk, trappetrinn, aktive minutter og antall søvntimer med et aktivitetsbånd. Statistikken kan du se direkte på håndleddet, noe som kan være motiverende for å få en sunnere og mer aktiv livsstil.

6. Trådløse hodetelefoner. Musikk er viktig for å yte bedre på trening. Forskning utført ved Brunel University Academic viser at ved å høre på musikk du liker, kan prestasjonen under trening øke med opptil 20 prosent. Å trene med trådløse sportshodetelefoner er en fordel om det blir humpete, og du unngår dessuten å få proppene røsket ut av øret dersom de setter seg fast i treningsutstyret.

Kilder:

- Thompson WR. WORLDWIDE SURVEY OF FITNESS TRENDS FOR 2016

- Journal of Sport & Exercise Psychology, 2005