© Unsplash

8 idéer til et rimeligere bryllup

Ingenting er som å feire kjærligheten! Men det er ikke alltid at budsjettet strekker helt til. Vi har samlet 8 geniale tips som sørger for et litt billigere bryllup.

Utgiftene til et bryllup kan fort bli store - ekspertene mener at du faktisk burde spare opp rundt 40 prosent mer enn du opprinnelig hadde regnet med.

Heldigvis finnes det en rekke tips som vil gjøre den magiske dagen litt snillere mot lommeboken - uten å spare på verken feststemningen eller kjærligheten.

Brudekjole på budsjett

Du forbinder sannsynligvis ikke high street-merker som Asos, og nettbutikker som Zalando, Boozt og Miinto med brudekjoler. Det burde imidlertid endres på! Stadig flere og rimeligere merker har nemlig begynt å lage brudekjoler, og utvalget er overraskende moderne og flott.

Hvis du ønsker å gjøre det anda billigere kan du også kikke rundt i ulike bruktbutikker - her kan du finne gamle skatter som trenger litt nytt liv. Sjekk ut bruktbutikkene der du bor, eller saumfar Finn.no eller Tise.

Husk imidlertid å legge litt penger av til en skredder, slik at kjolen kan tilpasses din figur. Når brudekjolen din har blitt formet som den skal være, vil du se ut som en million, uansett om den har kostet 1.500 eller 15 000 kroner.

Brunsj-bryllup

Alle elsker brunsj - så hvorfor ikke holde et brunsj-bryllup? Konseptet er simpelt: Hold bryllupsfesten om dagen i stedet for om kvelden.

I mange tilfeller vil det være billigere å leie et sted om dagen, og alkohol-budsjettet vil være en brøkdel av det beløpet som går til en natt med fest og dans.

Hvis du ikke ønsker å leie et dyrt lokale med egne menyer, kan du også selv lage mye av maten selv - eller faktisk be gjestene om å ta med et par småretter hver!

Hold det utendørs

Perfekt til deg som vil ha et sommerbryllup! Lån en hage eller hold vielsen et offentlig (men rolig) sted. Da vil du både spare penger, og sørge for et romantisk og vakkert bryllup.

Da kan du eventuelt også leie bord, stoler og telt, som uansett er mye billigere enn å leie et lokale. Det vil dessuten være genialt hvis du går for det ovennevnte brunsj-bryllupet.

Hjemmelagde bordkort

Hvis du har tid og overskudd, kan du lage bordkortene dine selv. Det gir både plass i budsjettet og et personlig preg i borddekningen. Videre vil det ikke kreve de store kreative utfoldelsene hvis du holder det enkelt.

Gå til innkjøp av hvit kartong som ovenfor eller kartong med lyse farger og riv den opp - enkelt og elegant.

Drinker i punsj-boller

Dropp den dyre bartenderen, og server i stedet drinker i store eller åpne glassbeholdere. Du kan blande deilige drinkene før, og deretter kan gjestene forsyne seg av drikke selv under hele festen.

Bind selv

Brudebuketten og tilhørende blomster kan bli en dyr affære når du kjøper dem hos en blomsterforhandler. Men hvis du knytter dem selv, er det mange penger å spare.

Hjemmelaget blomsterbuketter

I forlengelse av den hjemmelagde brudebuketten kan du også gå for hjemmelagde blomsterdekorasjoner og pynt. Det kan nemlig være dyrt å kjøpe ferdiglagde blomsterdekorasjoner.

Sett av en dag til å plukke blomster i skogen eller kjøp rimelige blomsterbuketter på nærbutikken i forskjellige størrelser og farger. Da kan du lage uendelige sammensettinger av vakre kreasjoner i favorittfargene.

Bak din egen bryllupskake

Det høres kanskje mer uoverkommelig enn det er, men det behøver faktisk ikke være så komplisert. Det enkel er ofte det beste, og hvis du sørger for å en god og enkel oppskrift, behøver ikke pynten være så overdådig.

Bak en enkel kakebunn eller kjøp det rimelig på butikken og bruk favorittfyllet ditt, eksempelvis vanilljekrem eller syltetøy. Pynt med smørkrem og et par blomster, eller noen bær og blader - og vipps så har du en vakker og tidløs bryllupskake.