jeans mode sæson © Anna Stokland

Slik skal jeansene se ut denne sesongen

Høytsittende, lavtsittende, rette ben, vide ben, korte eller lange? Det finnes uendelige muligheter når det kommer til jeans. Her ser du en oversikt over hvilke jeans du skal investere i denne sesongen.

Jeans 2022

Jeans går aldri av moten og er et klesplagg vi ikke kan få nok av. Jeans-universet kan være krevende å navigere i og derfor vil vi gi deg en guide til hvilke jeans-modeller du skal se etter denne sesongen.

Lavtsittende jeans med brede ben

Dersom du er en av dem som savner 00-tallets lavtsittende jeans, så finnes det gode nyheter. En av 00-tallets største trend, har atter en gang inntatt catwalken: nemlig de lavtsittende denimbuksene. Denne sesongen skal de lavtsittende jeansene gjerne være løse og med brede ben. Slik ser versjonen på en av sesongens største jeanstrender ihvertfall ut hvis du spør motehus som Missoni, MSGM og Valentino - som alle har vist deres tolkning av trenden som fremkaller minner om Britney Spears, Christina Aguilera og Paris Hilton.

Jeans med pynt

Glitter, sten og print. Det er hva du kan forvente av sesongens jeans hvis det er opp til motehus som Dolce & Gabbana, Etro, Chanel og Blumarine. Designerne ser optimistisk på SS22-kolleksjonenes jeanstrender, hvor det ikke har blitt spart på detaljene – og hvor jeans for alvor er lik med fest. Gå med et par sten- eller paljettbesatte jeans, hvis du vil at dine jeans skal vinne oppmerksomhet eller hopp alternativt i et par jeans med ton-i-ton print, hvis du er fan av den litt mer diskrete utgaven.

Patchwork-jeans

Selv om de klassiske jeansene alltid er en sikker vinner, kan en liten oppgradering i ny og ne tilføre en frisk pust - og det er akkurat det patchwork-jeansene gjør denne sesongen. Den kule lappeteknikken som lenge også har vært populær på interiørfronten, har nemlig også funnet sin vei til våre jeans i SS22-kolleksjonene. Her er det blant annet designere som Marine Serre, Zadig & Voltaire og Coach som beviser at patchwork vil gi antrekket ditt karakter.

Baggy jeans

Selv om det generelt er mange ulike forslag på hvordan jeansene skal se ut denne sesongen, er det også en gjenganger som forblir på motedagsordenen: nemlig de løse, posete og baggy jeansene, som i stor grad motbeviser alle fordommer om at jeans er stramme og ukomfortable. Denne sesongen er det blant annet Balenciaga, Molly Goddard og Valentino vi kan takke for å slå et slag for de behagelige, avslappa og samtidig kule jeansene.

Flared jeans med høyt liv

Mens en ny sesong ofte byr på nye trender, er det andre som går igjen sesong etter sesong fordi de er klassiske og tidløse. I SS22-kolleksjonene får vi et gledelig gjensyn med de klassiske jeansene med brede ben, som også går under betegnelsen flared jeans. Flared jeans er karakteriserte ved deres vidde i buksens underben og sesongens utgave med høyt liv tilfører dessuten jeansene en elegant og feminin silhuett, som med sin høytlivs-fit som kan få benene til å se lengre ut. Det er blant annet Saint Laurent og Y/Projects, som atter en gang overbeviser oss om at de 1970-talls inspirerte flared jeansene burde inngå i enhver garderobe.

Canadian tuxedo

Ingen bar det så godt som Britney Spears og Justin Timberlake. Ikke desto mindre viser designerne i de kommende SS22-kolleksjonene deres versjon av den såkalte Canadian tuxedo – bedre kjent som denim fra topp til tå. Motehus som Saint Laurent og Rejina Pyo beviste med deres SS22-kolleksjoner at en Canadian tuxedo i den grad fortsatt er relevant i 2022. De elegante looks bød på skarpe snitt, klassiske silhuetter og feminine detaljer - som vi helt sikkert kommer til å se mer til i den kommende sesong.