Slik legger du brudesminken selv
© @Gettyimages og privat

Smarte tips til deg som skal sminke deg selv til bryllupet

Spar tid og penger - smink deg selv til bryllupet. Makeupekspert Sara Rostrup forteller hva du må huske på!

Det å lene seg tilbake på bryllupsdagen og la andre ta seg av både håret og sminken er både betryggende og deilig, men kan fort bli dyrt.

Vi har snakket med sminke-ekspert Sara Rostrup om hvilke triks som er viktige å kunne om du ønsker å ta saken i egne hender.

Det første du bør gjøre er å kikke etter inspirasjon, slik at du vet hvilken look du ønsker å gå for. Vil du ha fokus på lepper eller øyne? Rosa eller brun farge på leppene? Markerte eller naturlige bryn? Om du har svaret på disse spørsmålene, er du på god vei!

Slik legger du brudesminken selv
© privat

HUD

Mange tror at et tykt lag med en ny foundation og heldekkende pudder er viktig for å se fin ut på bilder. Det er IKKE tilfellet. Det kan faktisk ha motsatt effekt.

– Invester heller i en god mattende primer, og bruk den foundationen eller pudderet du vanligvis bruker. På den måte ligner du mest deg selv, og kjenner allerede konsistensen og holdbarheten på produktene. Legg heller et transparent pudder i veska, så du kan friske opp sminken i løpet av dagen.

Saras favoritter: Touche Eclat Blur Perfector fra YSL // One & Done Hybrid Complexion Perfector SPF 20 fra Urban Decay // Un Powder fra RMS.

© privat

ØYENSMINKE

Duse farger som for eksempel champagne, sart rosa eller lysebrune toner er fint. Denne dagen bør du styre unna mørke øyenskyggefarger.

– Gjør det enkelt og bruk én farge på hele øyelokket. Et smart tips er å bruke en stor kost - da får du dust ut pigmentene, slik som demonstrerti denne videoen.

Saras favoritter: 5-Color Ready To Wear. Savage Escape fra YSL // Cream Color For Eyes, Platinum fra Tom Ford.

Slik legger du brudesminken selv
© privat

VIPPER

Du må bestemme deg på forhånd om du ønsker fokus på øyne eller lepper. Om valget går for øyne, er det viktig å åpne blikket. Den enkleste måten å gjøre det på er å bøye øyenvippene og markere brynene.

– Plasser tangen helt innerst ved vipperoten og beveg deg sakte utover. Påfør deretter en maskara - helst en vannfast variant i tilfelle tårene renner. Husk også at det finnes mange gode maskaraer som gir fantastisk volum uten at du trenger å sette på falske vipper. Om du derimot velger å sette på falske vipper, bør du gjøre det i en salong noen dager i forveien, men den enkleste og rimeligste måten å få frem på er å sette på punktvipper som du kan få kjøpt i butikker som Vita og H&M. Husk også å kjøpe med en god vippelim.

Saras favoritter: Eyelashcurler fra MAC // Lash Sensational Mascara Waterproof fra Maybelline.

Brud til sommeren? Drikk deg sunn på juice!

Slik legger du brudesminken selv
© privat

GLØD

Alle vil ha en flott glød på bryllupsdagen (og ellers til vanlig), og da handler det om å legge de rette produktene på de rette partiene i ansiktet.

– En lett bronzer og en highlighter er alt du trenger. Husk at less is more, og at det handler om å fremheve trekkene du er mest fornøyd med. Sug inn kinna, og legg litt bronzer under kinnbena, i hårfestet og under haka. Avslutt med å legge highlighteren øverst på kinnbein, gjerne en med gullskimmer. Du kan også legge litt på innsiden av øyekroken. Bruk en stor kost til bronzeren, så får du fordelt produktet jevnt og naturlig.

Saras favoritter: Highlighter, Radiance fra Kjær Weis // Powder Blush Duo, I’ll Hold My Breath fra MAC.

Hårinspirasjon? Her er 30 enkle og romantiske brudefrisyrer!

Slik legger du brudesminken selv
© privat

LEPPER

Det blir mange kyss, og lang middag med mat og drikke, så styr unna alt som er klissete. Et annet tips er å gå for romantiske rosa eller bruntoner som du klapper på leppene med fingeren for å få det mest mulig naturlig.

– En gammelrosa eller bærfarget leppestift gir en naturlig look til leppene. Det valgte jeg selv til mitt eget bryllup tilbake i 2012.

Saras favoritter: Rouge Allure Velvet, La Délicate fra Chanel // Pop Oil Lip & Cheek Glow, 02 Nectar Glow fra Clinique // Rose Tinted Lip & Cheek Stain fra Benefit Cosmetics