– Den gangen var ikke det en kul interesse å ha, og jeg syntes ikke det var spesielt smart å poste sånne ting på Instagram, for eksempel. Det var ikke dette folk ville høre om. Men sånn er det ikke lenger. Nå er bærekraft et slags «buzzword». Problemet er ikke lenger at folk ikke vil høre om det, det er heller det at folk ikke alltid vet hva de ulike tingene betyr, sier hun.
Derfor prøver Arizona å gjøre både forbrukerne og merkene klokere sånn at de forstår mer av alle de ulike sidene ved bærekraft og mote. Det bruker hun blant annet Instagram til.
– Klimaaktivisme er ikke supersexy, så jeg har helt klart mistet en del følgere. Det var nok de følgerne som heller ville at jeg skulle poste bilder av meg selv i badetøy. Men samtidig opplever jeg en økende interesse, og det tror jeg skyldes at jeg ikke bare har en agenda om å lære folk mer om miljøet og klesproduksjon, men at jeg også vil gjøre det på en glamorøs måte, forklarer hun.
Det gjør hun blant annet ved å ha på seg klær fra bærekraftige merker på den røde løperen, og ved å snakke om motebransjens miljøansvar på en måte som moteinteresserte kan relatere til. Da får det heller være at hun også må svare på mange spørsmål om skjønnhetsrutinene sine i etterkant.
– Klimaengasjementet mitt har stor betydning for mitt profesjonelle liv. Jeg sier ikke nei til å jobbe for merker som ikke er bærekraftige, for det er fortsatt den største delen av jobbene jeg blir tilbudt. Hvis jeg ikke gjør de store jobbene lenger, vil det gjøre min stemme og mitt engasjement mindre tydelig. Likevel, når jeg jobber for merker som ikke er bærekraftige, så snakker jeg ikke om annet enn bærekraft med dem. Jeg prøver både å vitse om det, men også snakke alvorlig om det, sier hun.
Arizona er spesielt engasjert i å få bransjen til å forstå de mange ulike delene i deres produksjonskjede.
– Egentlig kan bærekraftig mote kokes ned til distribusjonskjeder. Fordi moten skifter så raskt, blir mange beslutninger tatt i siste øyeblikk, og motehusene har slett ikke noen bevissthet om hvilke konsekvenser det har, verken sosialt eller for miljøet, forklarer hun og gir et konkret eksempel. Et motehus i Paris setter en hel indonesisk landsby i gang med å produsere en spesiell type rosa silke, men plutselig endres trenden, og hele ordren blir kansellert. Landsbyboerne mister levebrødet sitt, stoffet har allerede blitt farget med giftige kjemikalier, og hvor ender alt sammen opp? Det blir brent eller havner i havet. Uten å noensinne ha blitt brukt.
– Det er synd at det ikke undervises mer om dette på designskolene, sier Arizona og sjekker mobilen.
Hun har ikke bare tatt med seg sitt brennende klimaengasjement fra London til København, men har også med seg sin syv måneder gamle datter. Derfor sjekker hun om det har kommet noen beskjeder fra barnepiken, som for øyeblikket triller rundt på lille Cy i en paraplytrille på Islands Brygge. Meldingen sier at datteren sover trygt og godt.