© James Cochrane / Ranra SS23

Ranra vinner Zalando Sustainability Award under Copenhagen Fashion Week

Imponerte juryen med et moteriktig show preget av en nyskapende miks av farger og teksturer.

Allsidig og fargerikt

Ranra skiller seg ut blant annen bærekraftig mote gjennom en nyskapende, men fortsatt moteriktig miks av farger og teksturer. Allsidigheten i de varige tekstilene var et annet aspekt av motemerkets fokus som juryen merket seg:

«Det har vært en spennende prosess å være en del av juryen, og å kunne få et innblikk i så mange innovative merkevarer som stadig søker og implementerer mer bærekraftige metoder og dermed bidrar til en mer ansvarlig moteindustri. Når Ranra nå er kunngjort som årets vinner, ser vi at deres langvarige, utrettelige arbeid for å kombinere bærekraft og innovative ideer ikke bare resulterer i unik design, men de viser også en eksperimentell tilnærming som er veldig inspirerende», sier Jurymedlem Cecilie Thorsmark, CEO for Copenhagen Fashion Week.

RANRA-grunnleggerne Arnar Mar Jonsson og Luke Stevens er begge utdannet på det prestisjefylte Royal College of Art i London.

© Lasse Bak Mejlvang

Nytenkende og innovativt

"Helt fra begynnelsen har vi hatt som mål å skape et merke som har innflytelse på hvordan industrien produserer: å utfordre eksisterende produksjonsmetoder eller ta i bruk historiske fremgangsmåter som gir mer bærekraftige løsninger på problemene industrien møter i dag", sier RANRA-grunnleggerne Arnar Mar Jonsson og Luke Stevens.

De andre finalistene, MWorks and Ræburn, ble også anerkjent av juryen som innovatører innen bærekraft, og juryen uttaler at deres SS23-kolleksjoner vil være til inspirasjon for bransjens fremtid.