Tomorrow Denim miljøvennlig mote bærekraftig denimproduksjon
© Tomorrow Denim

Tomorrow Denim viser vei med bærekraftige jeans

Jeansmerket for deg som liker miljøvennlig mote! Det skandinaviske brandet er en pionér innen bærekraftig denimproduksjon.

Vi digger det danske jeansmerket Tomorrow, som med sine kule og bærekraftige denimplagg viser at klesproduksjon og miljøhensyn kan gå hånd i hånd.

Tomorrow har som verdens første og eneste denimbrand blitt sertifisert med både Svanemerket og EU’s miljømerke. Det blir stilt svært strenge krav når det kommer til materialer, leverandørforhold, vann og ulike energibesparelser for å oppnå disse sertifiseringene.

Psst.. Slik finner du den perfekte jeansen!

Tomorrow Denim miljøvennlig mote bærekraftig denimproduksjon

Dylan Palermo fra Tomorrow

© Tomorrow Denim

Den nyeste rapportenfra Global Fashion Agenda legger vekt på hvordan klesindustrien ikke er i nærheten av å gjøre nok for å få løst de miljø- og klimamessige problemene som kloden står ovenfor. Tiltakene som blir gjort utvikler seg ikke raskt nok til å veie opp for den kraftige veksten innenfor klesindustrien, er konklusjonen i rapporten.

Se også: 5 måter du kan handle mer miljøvennlig på

Tomorrow Denim miljøvennlig mote bærekraftig denimproduksjon

Jeansmodellen Kersee fra Tomorrow.

© Tomorrow Denim

Det er derfor ekstra gledelig å se klesprodusenter som har miljøhensyn i fokus. Tomorrows Kreative Direktør Henriette Pieszak forklarer nærmere hvordan man kan holde seg relevant på trender og fortsatt være bærekraftig:

  • Sesongens bestselger, Kersee, finnes i fargen Ecru. Ecru betyr ”rå” på fransk og er fargen til den originale bomullsplanten før den vanligvis blir farget med indigogarn og oppnår den karakteristiske blå denimfargen. Det er derfor økologisk bomull som blir benyttet i sin mest rå form, uten kjemiske bearbeidelser som det ellers gjør når man produserer optisk hvite jeans.

Vi gleder oss til å se mer av Tomorrow i tiden som kommer, og håper flere aktører i moteindustrien vil la seg inspirere av den bærekraftige jeansprodusenten.