Hjemme hos Hanneli Mustaparta

Hjemme hos Hanneli Mustaparta

Influencer, designer, kreativ rådgiver og tidenes norske it-jente. Bli med hjem til Hanneli Mustapartas leilighet i Oslo!

Hvordan vil du definere stilen din?

– Jeg synes det er vanskelig å definere min egen stil. Den er liksom alltid i utvikling fordi jeg synes det er så moro med klær. Selv om stilen min har forandret seg mye gjennom årene, så ser jeg likevel at det er en del som går igjen, bare på en ny måte. Slik som pastellfarger; de sniker seg alltid tilbake, sommer som vinter. Jeg liker å kle meg klassisk, men med en vri. Jeg bruker mye lyse farger som hvitt, pudder og pastelltoner, men også noen mørkere farger som kaki og marineblått. Jeg liker at plaggene er enkle og raffinerte, kombinert med søte eller morsomme vesker og sko.

Hva er dine beste kjøp?

– Målet mitt er at det jeg kjøper skal være gjennomtenkt, og jeg kan ta det frem igjen år etter år. Det er så mye overflod i verden, og vi kaster altfor mye klær. Jeg er stolt av å bruke klærne og skoene mine mange ganger. Jeg kjøper færre ting, men det jeg kjøper tåler tidens tann. Klassiske plagg og tilbehør trenger heller ikke å være svarte og tradisjonelle for at de skal kunne brukes igjen. Jeg velger stort sett ting som føles spennende og gøy fremfor svart.

© Janne Rugland/Pudder

Hvem er din favorittdesigner?

– Miuccia Prada nailer den jeg er. Prada og Miu Miu er sofistikerte, elegante og humoristiske. Selv om det skjer mye i klærne, med farger og detaljer, blir du ikke påfugl når du tar dem på. Kolleksjonene har glimt i øyet. Jeg elsker at klærne ikke er typisk sexy, i den forstand menn tenker at kvinner er sexy. Plaggene er sexy på en feminin måte, som gjør at vi jenter føler oss fine, og det er det som er viktig. En bikinitruse med høyt liv er et typisk eksempel. De fleste menn synes ikke det er sexy, men jeg elsker formen på trusen, og da går jeg for den. Ellers er jeg veldig glad i alt hva Raf Simons, Giambattisa Valli og Alessandro Michele gjør.

Hva er ditt beste stylingtips?

– Antrekket behøver ikke å være så avansert. Bruk like fargetoner, men ha alltid noe som popper. Jeg elsker tøysete og rare vesker, derfor kan antrekket med fordel ha ton-i-ton-farger. Og motsatt. Er vesken din mer seriøs, må du jobbe mer med antrekket for at det skal bli spennende.

© Janne Rugland/Pudder

Hvordan bør man bruke tilbehør?

– Tilbehør er noe som gjør deg i ekstra godt humør, og som gjør antrekket en smule mer interessant. Det trenger ikke alltid å «rope» så mye, kun å løfte antrekket.

Hva er dine favorittaccessoirer?

– En liten, litt tøysete veske. Jeg elsker vesker og har en stor samling. Jeg bruker sjelden store skuldervesker, jeg liker heller de små ­– eller clutcher, hvis jeg virkelig skal pynte meg til selskap. Vesker rammer inn antrekket og løfter det. Jeg elsker også minivesker, særlig en blå, metallisk en fra Dior. Den er ikke så veldig praktisk, den rommer omtrent ingenting. Jeg får plass til husnøkkelen så lenge jeg tar den av nøkkelknippet, og telefonen stikker ut øverst så jeg ikke får lukket den skikkelig, men den rammer inn antrekket perfekt, så jeg bruker den ofte.

© Janne Rugland/Pudder

Hva kommer aldri innenfor dørstokken din?

– Pels. Vi behøver virkelig ikke å kle oss i pels for å holde varmen. Det er så mye annet fint og varmt vi kan ha på isteden. Pels ser vulgært og umoderne ut. Jeg tenker alltid at det ser teit ut å gå med pels fordi det vitner om en ignoranse overfor hva dyrene har vært gjennom for å bli en kåpe.

Hva er viktigst for deg i et hjem?

– Det skal være et sted det er morsomt å invitere til, men også et sted hvor jeg bare kan være i fred sammen med kjæresten og Netflix.

Hva falt du for ved denne leiligheten?

– Den er veldig «meg». Jeg falt for takhøyden, varmen og energien. Den er lun, lys og fredelig. Jeg har en veldig uforutsigbar og travel hverdag, så når jeg kommer hjem, trenger jeg at det er rolig og ryddig rundt meg.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Jeg planlegger sjelden interiørkjøpene mine, men jeg ser at jeg trekkes mot motiver av dyr og natur. Det gir meg ro. Jeg trenger en pause fra jobb og stress når jeg er hjemme, og natur er så fredelig, vakkert og ekte.

© Janne Rugland/Pudder

Hva står på ønskelisten akkurat nå?

– De hvite kjolene fra Cecilie Bahnsen, et lyseblått kordfløyelssett fra Maud, og en Gucci-veske jeg har sett meg ut.

Hva er dine beste skjønnhetstips?

– Mitt beste tips er å rense huden morgen og kveld etterfulgt av en fuktighetskrem, uansett hvor trøtt du er. En skrubb og toner gjør også mye for huden din etter at du har fylt 30. Ellers: spis sunn mat, og husk at trening gjør mer enn du aner.

Hvordan har skjønnhetsrutinene dine endret seg med alderen?

– Jeg har alltid vært flink til å ta vare på huden min, helt siden jeg tyvlånte fuktighetskremene til mamma som tiåring. I tyveårene hadde jeg mye uren hud, derfor endret jeg kostholdet til å bestå av renere og sunnere mat. Jeg sluttet også å drikke cola, og vendte meg av med sukker. Jeg etablerte mange gode vaner i tyveårene, som jeg har tatt med meg videre. Nå i trettiårene bruker jeg produkter som skal motvirke rynker og pigmentflekker, samt mye solkrem! Hver dag!

Hvordan holder du deg sunn?

– Jeg liker å jogge, trene pilates og yoga, og være i fjellet. Jeg prøver å få i meg grønnsaker hver dag, i tillegg til vanlig mat – det er lettere å få til med en smoothiemaskin. Ellers skal man ikke kimse av å bli kvitt bekymringer og få nok søvn.

© Janne Rugland/Pudder

Hva er det beste med å bo i Oslo og Norge?

– Etter å ha bodd utenlands fra jeg var 19 år gammel, føler jeg meg utrolig heldig som har Oslo å dra hjem til. Utenom familien og kjæresten min, som åpenbart gjør byen til det viktigste stedet i verden, har Oslo virkelig alt man kan ønske seg. Det er kort vei til alt, det finnes et stort utvalg av fantastiske restauranter, og man kan ta T-banen til skog og mark på ti minutter og sykle til stranden på like kort tid. Livskvaliteten i Norge er høy, vi skjønner nok ikke alltid hvor godt vi har det og tar mye for gitt. Etter å ha sett hvor vanskelig livet kan være for mange i USA, setter jeg enda mer pris på hva skatte- og oljepengene våre går til. Vi har fantastisk dyktige leger og et godt helsevesen, vi har NAV som tar vare på dem som behøver det, og hvis vi bare klarer å avskaffe pelsdyroppdrett, så er vi jo nesten helt perfekte.

Hva er dine beste hangouts i Oslo?
– Kamai, Fyr, Pinerolo, Litteraturhuset, Supreme Roastworks, Sawan og Lofthus Samvirkelag.

© Janne Rugland/Pudder