© Shutterstock

Interiør: Slik får du et stilrent kjøkken

Kjøkkenet sies å være husets mest sosiale rom. Når det er der man ofte tar imot og underholder gjester, sier det seg selv at de fleste av oss ønsker å ha det så pent som mulig. Et elegant designet kjøkken er ikke kun en estetisk nytelse. Det byr også på en rekke praktiske fordeler som gjør hverdagen enklere. Les videre for å finne ut mer om hva du kan gjøre for å få et mer stilrent kjøkken.

Har du vurdert en kjøkkenøy?

For de som liker å være sosiale når de tilbereder måltider, er en kjøkkenøy et meget klokt valg. Du står ikke med ryggen til gjestene dine, og nesen i veggen, og kan dermed delta i samtalen selv mens du klargjør neste smakfulle godbit å servere.

Men ikke nok med det, en kjøkkenøy er også et meget godt alternativ ut fra et rent designmessig perspektiv. En velplassert øy lar deg vise frem kjøkkenets hjerte på en fordelaktig måte.

Rommet blir åpnere og vil føles større. Alt blir mer luftig og mindre innestengt. Man får rett og slett en bedre flyt, både fysisk og rent estetisk. Det skal også sies at kjøkkenøyen kan bli enda mer elegant ved å investere i lister, benkeplater og øvrig tilbehør av høy kvalitet.

Innbyggingsløsninger kan gi sømløst preg

Et kjøkken skal jo brukes. Da trenger man å utstyre det med nødvendige hvitevarer, sånn som oppvaskmaskin, kjøleskap og så videre. Mange moderne hvitevarer prioriterer estetikk og design meget høyt, og utgjør elegante stykker interiør som de er. Men ønsker du å gi kjøkkenet et så ensartet, sømløst og stilrent preg, kan det lønne seg å satse på innebygde hvitevarer. Da vil du altså kle forsiden av kjøleskap og oppvaskmaskin, for eksempel, med kjøkkenfronter av den typen du har på skapene dine. På den måten går alt i ett, og kjøkkenets interiør fremstår uten forstyrrende avbrudd.

Ved å satse på fronter som gir det inntrykket du trakter etter, kan du enkelt gjøre kjøkkenet så stilrent som bare det. Innebygde hvitevarer har lenge vært populære blant norske interiørarkitekter, og ingenting tyder på at trenden er i ferd med å snu.

Ikke vær redd for sterke farger

Det har vært en tendens over lengre til å gjøre våre kjøkken og hjem så hvite og pregløse som mulig. Denne diskrete og noe kalde looken kan nå synes å være på tilbakegang, i hvert fall i en viss grad.

Svært mange norske kjøkken fremstår nå nærmest litt kliniske, med sterke, hvite fronter og klare linjer. Dette kan være stilrent som bare det, men det kan også fremstå som noe avvisende og lite innbydende - ikke ideelt for hjemmets mest sosiale rom.

Stadig flere designere ser nå etter mer fargerike og modige alternativer. Dette kan gi ditt kjøkken mer personlighet, og bryte med dagens noe monotone mote.

High-end apparater og hvitevarer gir det lille ekstra

Stilfulle kjøkkenapparater kan virkelig gi kjøkkenet et elegant preg. Riktig vannkoker eller brødrister kan utgjøre en slående pyntegjenstand på kjøkkenbenken. Dermed bidrar de til omgivelsenes estetiske inntrykk - i tillegg til å ha sine åpenbare nyttefunksjoner.

Ved å kjøpe high-end produkter som et elegant vinskap eller en topp kaffemaskin kan du virkelig ta kjøkkenet opp flere hakk. Særlig vinskap har i senere tid blitt ensbetydende med det moderne, stilfulle kjøkken.

Du kan velge skap av denne typen som har meget smakfull design. Det er også mulig å finne modeller som kan kles med fronter og dermed inngå som del av kjøkkenmøblementet på en aldeles sømløs måte.