Jonathan Adler: – Det handler om å gjøre andre sjalu

Skandinavisk design møter amerikansk glamour. Vi tok en prat med mannen bak H&M Homes aller første designsamarbeid!

På torsdag lanserte H&M Home sitt første designsamarbeid med ingen ringere enn den amerikanske interiørdesigneren Jonathan Adler.

Adler er en keramiker, og kanskje mest kjent for sine hvite potter og skulpturer. I over to tiår har han satt sitt preg på interiør som har funnet plass i norske hjem med elementer som blir ansett som glamorøse.

Vi fikk være med på den offisielle lanseringen i flaggskip-butikken til H&M Home i Regent Street i London, hvor Adler selv var til stede. Kolleksjonen har et bredt fargespekter og livlige mønstre, men likevel et Skandinavisk uttrykk.

Jonathan Adler X H&M Home

Hvordan var det å samarbeide med H&M Home?

– Da H&M Home først tok kontakt ble jeg kjempeglad. Jeg prøvde å tenke ut alle mulige løsninger for hvordan vi kunne smelte sammen to så forskjellige univers til overkommelig utsalgspriser. H&M er et mystisk univers, og derfor så spennende. Sammen har vi skapt noe helt unikt med mine skulpturer og mønstre og H&M Homes fantastiske design.

Hva lærte du?

– At jeg elsker Skandinavia mer enn jeg trodde at jeg gjorde. Skandinavisk design har alltid vært en stor inspirasjon, men etter å ha jobbet med H&M Home-teamet, har jeg innsett hvorfor det er så bra. Dere skandinavere er så seriøse, og det elsker jeg.

– Jeg ble også fortalt at jeg ble oppfattet som en maksimalist, når produktene i seg selv er minimalistiske. Jeg prøver alltid å tone ned interiøret, og nå har jeg tilegnet meg en ny måte å tenke på.

Hvordan definerer du et godt interiør?

– Design skal være tiltrekkende og tidløst. Det er jo litt individuelt hva vi tiltrekkes av, men personlig liker jeg alt som er annerledes og gjør meg sjalu.

Hvordan kombinerer du design med funksjon?

– Jeg er er pottemaker til å begynne med, så for meg handler det om å lage noe som er komfortabelt, sånn som for eksempel en kopp i hånden eller en hank på en vannmugge. Det er aller viktigst, og deretter kommer det ytre.

Hvilke elementer definerer din stil?

– Moderne amerikansk glamour. Jeg prøver alltid å tenke nytt og moderne. Jeg tror mye av mitt design speiler optimismen i USA og glamour – fordi det handler om å bli husket og å gjøre folk sjalue med unikt interiør.

Hvor henter du inspirasjon fra?

– Først og fremst fra reising. Og siden det er så mange steder å søke etter inspirasjon nå som via bildedelingstjenester som Instagram og Pinterest, prøver jeg heller å skru av sosiale medier og gjøre min egen greie.

Hvordan ser fremtiden ut for interiørdesignere?

– Magisk. Vi lever i en kaotisk verden hvor alt kan skje. Det kommer ikke til å finnes noen grenser i fremtiden, hverken for interiørdesignere eller stylister. For en fantastisk tid å være i live.

Hva er din største lidenskap?

– Jeg vil si hunden og min mann, men kanskje det er litt kjedelig? Jeg elsker å padle og å dagdrømme.

Kan du gi oss tre gode stylingtips?

Det finnes ingen regler

– Folk blir ofte usikre på styling når det kommer til interiør. Mitt beste tips er å sette sammen det du elsker. Det kan ikke slå feil.

Ikke vær redd for farger

– Alle som jobber for meg lever etter denne filosofien, og det bør du også: Farger kan ikke kollidere. Livet er for kort for å se tilbake på triste bruntoner.

Finn din indre glede

– Hjemmet ditt skal gjenspeile deg på ditt mest eksentriske, glamorøse og lykkeligste.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av H&M Home. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag.