© depositphotos.com

Slik får du kontroll på kjøkkenet ditt

Har du en overflødig kjøkkenskuff eller et uorganisert kjøleskap? Med disse få trinnene kan du få kontroll på kjøkkenet ditt.

De fleste kjenner seg nok igjen i at kjøkkenet både kan bli uorganisert og uryddig i en stresset hverdag. Mat, kjøkkenutstyr og bokser bugner over i skuffer og skap - og uansett hvor mye man prøver å organisere så ligger alt strødd utover igjen i løpet av noen få dager.

Som oftest kommer rot på kjøkkenet av at man ikke helt vet hvor ting har sin plass. Hvor ofte har det ikke hendt at man finner matboksen en helt annen plass enn dets egentlige hjem fordi kjæresten har tatt ut av oppvaskmaskinen?

Ved å sette navnelapper rundt omkring på kjøkkenet kan man imidlertid fort bli enige i hvor ting hører hjemme, noe som igjen hjelper til med å holde kjøkkenet organisert og ryddig over lengre tid!

Rot på kjøkkenet er som oftest ikke å se på kjøkkenbenken. I stedet er det i skuffer og skap man fortest mister kontrollen.

Det første trinnet for å få et bedre organisert kjøkken innebærer derfor å sette navnelapper i hyllene i kjøkkenskapet. På hvilken hylle skal matboksene stå? Hvor skal asjettene plasseres? I hvilken skuff skal slikkepottene? Alt dette - som ofte gjør kjøkkenet uorganisert, kan fort løses ved å navngi hvor ulike kjøkkenredskaper skal plasseres.

Det andre trinnet som kan hjelpe med å få styr på kjøkkenet er ved å organisere alle de halvfulle posene som bugner over i kjøkkenskuffene. Hell alt fra åpnede melposer, frokostblandinger og kaffeposer inn i oppbevaringsglass og sett navnelapper på. Dette gir en god oversikt over hva man har, slik at man slipper å rote rundt i skuffene for å finne frem til det man trenger.

De største problemene med organisering finner man imidlertid som oftest i kjøleskapet. Hvor ofte har man ikke funnet mat bakerst i kjøleskapet som hadde en utløpsdato for flere uker siden? Ved å sette navnelapper i hyller - og ved å bruke navngitte oppbevaringsbokser til ting som kjøttpålegg, ost og grønnsaker, kan man lett forsikre seg om at mat ikke kommer på avveie inne i kjøleskapet.

Navnelapper kan spesielt være en smart løsning hvis man bor i kollektiv og man må dele et allerede lite kjøkken med flere andre!

Lett å vaske

Ved bruk av navnelapper kan man raskt organisere kjøkkenskap, skuffer og kjøleskap, slik at man kan komme hjem til et ryddig kjøkken. Navnelappene fra Ikast Etikett tåler å vaskes i oppvaskmaskin på opptil 60°, slik at man enkelt kan vaske oppbevaringsglassene og boksene mellom hver gang de brukes.

Ønsker man å reorganisere kjøkkenet kan man også lett fjerne navnelappene uten at de legger igjen et merke på overflaten. På hjemmesiden til Ikast Etikett kan man ved noen få tastetrykk designe lappene slik man selv ønsker dem, og få de tilsendt hjem i posten.

I tillegg til å organisere kjøkkenet, kan navnelappene fra Ikast Etikett også fint brukes til andre ting - som navnelapp på klær, sko og ladere, for å nevne noe!