De 15 beste seriene på Netflix

Det finnes mange fantastiske serier på Netflix, men også mange som du med god grunn kan ignorere. Her kommer en liste over våre favoritter, som består av alt fra designkonkurranser og reality, til drama og mordmysterier.

Manhunt: Unabomber på Netflix © Manhunt: Unabomber / Netflix
1 / 16

15. Manhunt: Unabomber

Denne Netflix-serien om brevbomberen på 90-tallets USA gir virkelig valuta for pengene.

Manhunt: Unabomber følger FBIs lengste og dyreste etterforskning noensinne, og de virkelige hendelsene har blitt til en uvanlig spennende serie som holder deg fanget fra første til siste scene.

Sex Education på Netflix © Sex Education / Netflix
2 / 16

14. Sex Education

"Jeg har lagt merke til at du later som om du onanerer, og lurte på om du ville snakke om det?"

Denne Netflix-perlen handler om den sjenerte tenåringen Otis, som er redd for tanken på å miste jomfrudommen, selv om moren er sexolog. Den kleine samtalen mellom mor og sønn er bare en begynnelse på opplevelsene til Otis, som ufrivillig ender opp som en sexrådgiver på ungdomsskolen når han møter den opprørske og kule jenta Maeve.

De pinlige passasjene er drivkraften i serien, men fortvil ikke - Sex Education er ikke bare tomme kalorier, men en fortelling om identitet med troverdige karakterer som sniker seg inn helt under huden.

Peaky Blinders på Netflix © Peaky Blinders / Netflix
3 / 16

13. Peaky Blinders

Et grått, skittent og barskt Birmingham danner rammen for gangster-fabelen Peaky Blinders. I denne serien følger vi Thomas Shelby og hans familiegjeng i løpet av mellomkrigstiden.

Serien er en opplevelse i seg seg kun på grunn av bilde- og lydsiden. Kombinert med de poetiske, musikkvideo-aktige scenene med fenomenalt skuespill og skruppelløse gangstere i kampen mot det etablerte samfunnet, er det bare å sperre øynene opp og følge med.

Orange Is the New Black på Netflix © Orange Is the New Black / Netflix
4 / 16

12. Orange Is the New Black

Netflix' fengselsserie om de innsatte i Litchfield har litt av alt: drama, intriger, handling og humor.

Orange Is the New Blacks største kvalitet er det mangfoldige karaktergalleriet som skiller seg fra mange andre serier. Karakterene er så sterke at du garantert vil bli berørt av kvinnenes bakhistorier.

Seriens syv sesonger totalt svinger i kvalitet, men hvis du holder ut helt til sist, vil du få en avslutning som du ikke vil glemme.

Gossip Girl på Netflix © Gossip Girl
5 / 16

11. Gossip Girl

Ingen kjenner identiteten til Gossip Girl, men sladderdronningen er berømt og beryktet på Manhattan, hvor hun daglig deler dramatiske avsløringer fra Upper East Side.

Gossip Girl er et vellykket forsøk på en tenåringssåpeopera som følger en gruppe unge, vakre og rike New Yorkere. Hovedpersonene Serena van der Woodsen og Blair Waldorf har startet flere motetrender med sine haute couture-tolkninger av en skoleuniform, hårbånd og fargede tights .

The Sinner på Netflix © The Sinner / Netflix
6 / 16

10. The Sinner

En solfylt strand, en kvinne, en mann og deres lille barn. Alt virker fredelig, helt til kvinnen plutselig reiser seg og voldelig myrder en ung mann med kniv. Men hvorfor gjorde hun det?

Hverken hun eller vi kjenner til svaret på det spørsmålet. Det bruker Netflix sin thriller-serie på åtte episoder på å utforske, med Jessica Biel i hovedrollen. Etterforsker Harry Abroses må finne motivet for drapet, og den nervepirrende historien foregår over flere tiår ettersom avklaringen er basert på kvinnens minner.

Next In Fashion © Next in Fashion
7 / 16

9. Next In Fashion

Denne serien er noe for moteelskerne. Her konkurrerer talentfulle designere fra hele verden om 250.000 dollar og muligheten for å bli den neste store stjernen i motebransjen.

Programlederne er moteikonet Alexa Chung og Tan France fra Queer Eye. Over ti episoder konkurrerer 18 designere i oppgaver som baserer seg på å designe trender og stiler som påvirker motebildet på verdensbasis.

Du kan ikke unngå å bli inspirert av de kreative og dyktige designerne, som tolker oppgavene i vidt forskjellige retninger og leverer fantastiske antrekk på bare en dag eller to.

RuPaul’s Drag Race på Netflix © RuPaul’s Drag Race / Netflix
8 / 16

8. RuPaul’s Drag Race

Americas Next Top Model med drag-queens - er det virkelig verdt å se på? Det korte svaret er et høyt, rungende: JA!

Ved første øyekast et serien klassisk realityoppsett hvor en gruppe dragartister konkurrerer mot hverandre, men serien byr på mye mer enn den umiddelbare underholdningsverdien. Du vil få et innblikk i dragens unike verden, og vil utvilsomt bli påvirket av historiene til deltakerne, så vel som imponert over deres evner innen sminke, skuespill og dans.

Du kan se både RuPauls Drag Race og All Stars på Netflix - og vi anbefaler å starte fra begynnelsen, siden serien er fullpakket med referanser til tidligere sesonger og konkurrenter.

Ragnarok på Netflix © Ragnarok / Netflix
9 / 16

7. Ragnarok

Ønsker du å bli gjenforent med Skam-castet, så er Ragnarok serien for deg.

Netflix’ nye store nordiske satsning er en fantasyserie skapt av danske Adam Price, som foregår i norske omgivelser. Selv om navnet kunne antyde det, handler serien ikke om dommedagen fra nordisk mytologi, men tar utgangspunkt i de aktuelle klimaforandringer vi står overfor i det 21. århundredet.

Kort fortalt er Ragnarok en klassisk historie om det gode mot det onde – krydret med en viss porsjon overnaturlige elementer. Da tenåringsgutten Magne (David Stakston) får den nordiske gud Thors massive styrke, må han kjempe en modig kamp mot byens rikeste familie, inklusive sønnen Fjor (Herman Tømmeraas), som er med på å ødelegge planeten.

Se Ragnarok på Netflix.

Mindhunter på Netflix © Mindhunter / Netflix
10 / 16

6. Mindhunter

Hvis du har bitt negler til filmer som Seven og Gone Girl, er det god grunn til å kaste deg over Mindhunter.

David Fincher, mesteren av den psykologiske thrilleren, har bidratt til å lage serien om USA på 1970-tallet. En FBI-enhet har tenkt å kartlegge seriemorderen sin psykologiske profil for å forstå mannen bak forbrytelsene, og det er skikkelig spennende.

Mindhunter introduserer en rekke seriemordere fra den virkelige verden i nervepirrende scener som bringer deg til kanten av sofaen - alt uten bruk av sjokkeffekter og overdreven action.

The End of the Fucking World på Netflix © The End of the F***ing World / Netflix
11 / 16

5. The End of the F***ing World

I grensen mellom komedie og drama finner du den britiske perlen The End of the F ** ing World.*

Den dårlig opprørte tenåringen og den selvutnevnte psykopaten James møter den opprørske Alyssa, og sammen stjeler de bilen til faren til James - og stikker. Det vil være starten på et eventyr som går fryktelig galt.

Hvis du elsker Wes Andersons sære karakterer, eksentriske universer og symmetriske bilder, vil du også falle for The End of the F *** cking World.

Stranger Things på Netflix © Stranger Things / Netflix
12 / 16

4. Stranger Things

Netflix nostalgiske serie Stranger Things er en sjarmerende potpurri fra 80-tallets kitsch, skrekk og ungdomseventyr.

Møtet mellom en gruppe nerdete gutter og den mystiske Eleven kickstarter historien og snur virkeligheten opp ned på det amerikanske stedet Hawkins, som på ingen måte er forberedt på farene som er på vei mot byen.

Se serien for referanser til amerikansk film fra 80-tallet, for det sublime opptoget til den unge rollebesetningen, og for det spennende komplottet der hver episode avsluttes med en cliffhanger.

Black Mirror på Netflix © Black Mirror / Netflix
13 / 16

3. Black Mirror

Det blir ikke være mer originalt enn Netflix fremtidige serie Black Mirror. Hver episode er en egen historie, men felles for dem alle er et dystopisk syn på fremtidens teknologi.

Selv om du vanligvis har en tendens til å unngå science fiction, bør du gi Black Mirror en sjanse, ettersom det er en av de mest spennende, tankevekkende og til tider skumle serien som finnes i serieverdenen.

Arrested Development på Netflix © Arrested Development
14 / 16

2. Arrested Development

Arrested Development er komiserie så absurd at du får latterkramper. Serien følger Michael Bluth, som blir tvunget til å lede familiebedriften etter farens fengsling - og det er ikke lett med en rekke gale familiemedlemmer som alle vil ha en bit av kaken.

Serien gikk fra fiasko til kultfenomen da den fant veien til Netflix i 2009, og oppmerksomheten er vel fortjent, for at Arrested Development-kandidaten er dagens mest originale komedieserie.

Husk til slutt å se serien fra helt fra begynnelsen, da handlingen er fullpakket med interne referanser til tidligere episoder.

Mad Men på Netflix © Mad Men
15 / 16

1. Mad Men

Den ikoniske historien om Manhattans reklamebransje er en av de beste dramaseriene noensinne.

Serien følger reklamebyrået Sterling Coopers ukronede konge Don Draper og hans nyansatte sekretær Peggy Olsen, begge - som resten av Mad Mens-karakterer - er både attraktive og moralskt avstumpede.

Fortap deg i USA på 60-tallet, hvor sigaretter, drikking, affærer og maktspill er like mye en del av hverdagen som morgenkaffen.

The Americans på Netflix © The Americans
16 / 16

Og alle de andre …

Det jammen ikke lett å lage denne listen. Derfor får du i tillegg ti andre serier som absolutt også er verdt tiden din.

Hvis det skal være actionfylt, må du se Breaking Bad, Homeland og Narcos mens du får mysterer i The OA og drama og spenning i Ozark, The Americans og Better Call Saul. Ser du etter et periodedrama, er The Crown et opplagt valg, og hvis du trenger å få trent lattermusklene, bør du se New Girl og Rick og Morty.

Mer om Kultur? Motta Costumes nyhetsbrev