Disse kvinnene tok frieriet i egne hender

Skuddårsdagen nærmer seg, og det er damenes tur til å fri! La deg inspirere av disse historiene.

(Annonsørinnhold)

Tradisjonelt sett er det mannen som går ned på ett kne, tar frem esken med en diamantring og frir til kvinnen i sitt liv - men det trenger absolutt ikke å foregå på denne måten. Skuddårsdagen, den 29. februar, har blitt en dag for romantikk og frieri, der det er damenes tur til å overraske mannen med det store spørsmålet. Her har du altså en gyllen mulighet til å gjøre stas på kjæresten, og gi ham en dag han aldri vil glemme! La deg inspirere av historiene under.

Kjente kvinnelige frierier:

Øverst til nederst: Ring i hvitt gull med diamanter (5 999 kr), Herrering i gull med onyx (2 999 kr), Herrering i sølv med sort harpiks** (999 kr). Foto: Getty Images, Gullfunn

P!nk (Alecia Beth Moore) fridde til Carey Hart mens han var midt i et motorcross-race. Artisten stod blant publikum og holdt først opp ett skilt hvor det stod “Vil du gifte deg med meg?” etterfulgt av “Jeg er seriøs!”

Jennifer Hudson ble først fridd til av kjæresten David Otunga (og svarte ja!), men ville likevel stelle i stand sitt eget frieri. Fem måneder senere overrasket hun ham på bursdagen hans - ved å gå ned på ett kne med en maskulin diamantring.

Øverst til nederst: Herrering i gull - kan graveres (3 899 kr), Ring i forgylt sølv med zirkonia (499 kr), Herrering i gull (7 999 kr). Foto: Getty Images, Gullfunn

Diane von Furstenberg innrømmet til Oprah i 2014 at det var hun som hadde fridd til Barry Diller, en amerikansk forretningsmann. Et år visste hun ikke hva hun skulle gi i bursdagsgave, så hun ringte og spurte om han ville gifte seg med henne. Svaret hans var "la meg se om jeg kan få arrangert dette", og etter kun én uke var de mann og kone.

Skuespilleren Kristen Bell og Dax Shepard var enige om å vente med forlovelse frem til homofilt ekteskap ble lovlig i USA. Da loven gikk i boks i 2013 tok det ikke lang tid før Kristen valgte denne utradisjonelle måten å fri på: gjennom en offisiell Twitter-melding.

Øverst til nederst: Herrering i sølv med graveringsplate (699 kr), Ring i hvitt gull med diamant (2 999 kr), Ring i hvitt gull med diamant og safir (8 499 kr). Foto: Getty Images, Gullfunn

Britiske dronning Victoria fridde til sin prins Albert på 1800-tallet. På den tiden var dronningen nødt til å ta frieriet i egne hender, ettersom det ikke var lovlig for Albert å fri til rikets monark. I følge dagboknotatene til dronningen hadde hun invitert Albert med inn på rommet hennes, og fortalt at det ville gjort henne overlykkelig dersom han ville inngå ekteskap.

Gretchen Rossi - kjent fra Real Housewives of Orange County - valgte å fri med musikk. Hun spilte inn en personlig sang til kjæresten sin Slade Smiley, som jobber som radiovert, og kollegaen hans hjalp Gretchen med å gi ham tidenes overraskelse på jobben. Her kan du se det rørende videoklippet av reaksjonen!

Alle de flotte frierringene og gifteringene i denne artikkelen er fra Gullfunn. Dersom du handler frierringen hos dem i løpet av februar eller mars er du med i trekningen om å vinne gifteringer og blomster til bryllupet! Les mer om konkurransen her.