© Spanias turistkontor

Drøm deg bort til landet som byr på det beste innen kunst og kultur

Bli med til Spania, landet som byr på flest kunst og kulturdestinasjoner. Legg for eksempel turen til Madrid eller Barcelona, som kan skryte av det beste innen mat, shopping, kunst og kultur

Madrid- yrende uteliv og fantastiske matopplevelser

Madrid er Spanias hovedstad og kjent som et matmekka hvor det alltid er rift om de beste bordene på alle Michelin-restaurantene byen kan tilby. Er det det hippeste utelivet du er på jakt etter er The Hat med sin fantastiske skybar og utendørsgrill stedet for deg. Yrende natteliv er det mye av i Madrid, og de beste stedene for å se og å bli sett er takterrassene på hoteller som Urban, The Principal, Indigo og Me by Melià, for å nevne noen. Her finner du den perfekte kombinasjon av kul musikk, de hotteste djene, de beste cocktailene og svømmebasseng det blir fristende å hoppe ut i etter noen drinker.

Er det en matopplevelse utenom det vanlige du er på jakt etter, bør du legge turen innom stjernekokken Sergi Arolas vermutería SOT. Denne vermutbaren er en opplevelse for alle sanser. Valgene er med andre ord enorme når det kommer til mat og drikke i Madrid.

Er du i shoppingmodus anbefales det å ta turen innom den berømte Golden Mile. Denne gaten ligger i den fasjonable bydelen Salamanca, og byr på luksusbutikker og anerkjente merkevarenavn. Ikke gå glipp av designerkuppene på Las Rozas Village. Dette outletet byr på designerskatter opptil 60% rabatt

Barcelona- en arkitektonisk perle med masse sjarm

Barcelona er en av verdens mest berømte byer, mye takk til Antonio Gaudís enorme katedral, Sagrada Família. Barcelona bugner av unike opplevelser, og byen fornyer seg hele tiden. Tar du turen innom de modernistiske mesterverkene Saint Pau Modernista, Casa Lleó I Morera og Torre Bellesguard har du garantert noe å snakke om neste gang du vil imponere i lystig lag. Fra takterrassen på kunstmuséet MNAC kan du nyte det spektakulære lys- og lydshowet på Plaza España. Nyt et glass cava, og den fantastiske utsikten over den vakre byen. En annen ting du ikke bør gå glipp av er en av de mange jazz-konsertene på et av Gaudís mesterverk. La Pedrera, på den fasjonable avenyen Passeig de Gràcia, er å anbefale.

Et annet fantastisk sted å besøke er fjellet Tibidabo. Med sine 512 meter over havet er dette den høyeste toppen på fjellet Serra de Collserola. Her ligger også den kjente St. Maria kirken, og et over 100 år gammelt tivoli. Ta også turen opp til Montjuic-høyden hvor du får en flott utsikt over byen. Barcelona ligger kun 2 timer med lyntog fra Madrid.

Rykker det litt i shoppingfoten er det smart å legge turen innom de mange lekre butikkene i bydelen Ensanche, mellom avenyene Diagonal og Paseo de Gràcia. La Roca Village er et outlet som selger luksusvarer med opptil 60% rabatt, vel verdt et besøk.

Husk for all del taxfree. Handler du for over 90 euro, så får du refundert momsen på 21%.

Nyt en drink på den deilige takterrassen til Me by Melià hotellet i Madrid

© Spanias turistkontor.

Shop to you drop på outletet Las Rozas Village

© Spanias turistkontor.

Antonio Gaudís kunst er representert over hele Barcelona by

© Spanias turistkontor.