© Alexandra Gjerlaugsen

En av Norges største moteprofiler har startet strikkeprosjekt til inntekt for Ukraina

Flere influensere er med og fronter prosjektet - se hvordan du kan bidra her.

I disse dager er det en måned siden Russland invaderte Ukraina, noe som har ført til en enorm humanitær katastrofe som har jaget millioner av mennesker på flukt. Ukrainske flyktninger trenger all den hjelp og støtte de kan få, og blant dem som har engasjert seg i saken er Darja Barannik, en av Norges største influensere. Hun har et spesielt tett forhold til katastrofen som utspiller seg:

"Med familie i både Ukraina og Russland har jeg fått et nært og personlig innblikk i helvetet de går gjennom. Det er vondt og ubegripelig", sier Barannik i en pressemelding.

Flere av influenser-vennene til Darja har stilt opp for å fronte og støtte saken. Fra venstre: Annabel Rosendahl, Darja Barannik, Nina Sandbech, Tine Andrea Lauvli, Janka Polliani, Emilie Stordalen og Phoebe Hveem.

© Alexandra Gjerlaugsen

"Shapka varmer ikke bare hodet, men også hjertet"

Sammen med sin svigermor Gry Berg, har Barannik nå startet et strikkeprosjekt til inntekt for krigsflyktningene. Prosjektet har fått navnet Shapka, som betyr "Lue" på Ukrainsk. Gjennom å kjøpe en strikkepakke kan man være med å støtte de som flykter fra krigen. Strikkepakken koster 1200 kr, og kommer med garn i 10 ulike farger samt lueoppskrift på både norsk og engelsk. Luen strikkes i høy kvalitet, i 88% kashmir og 12% nylon.

Overskuddet fra strikkepakkene går direkte til de ukrainske krigsflyktningene, og Barannik har en klar prioritering:

"Det første vi vil gjøre er å støtte barn og ungdom som kommer til Norge."

Du kan kjøpe strikkepakken gjennom Instagramprofilen @shapka.cashmere eller ved å ta kontakt på mail shapka.bb@gmail.com.

© Alexandra Gjerlaugsen
© Alexandra Gjerlaugsen