© Oslo Fusion

Filmfestival inntar Oslo

Oslo/Fusion går av stabelen neste uke - og du kan vinne billetter!

Hva skjedde egentlig med sangkarrieren til Whitney Houston? Hvordan ble designeren Alexander McQueen en av verdens mest innflytelsesrike - og hvorfor tok han sitt eget liv? Hva skjedde bak de fire veggene i Studio 54? Hva er det som gjør bildene til Robert Mapplethorpe så bemerkelsesverdige og sterke?

Nå har du sjansen til å få svaret på alle spørsmålene - når Oslo/Fusion inntar Oslo neste uke, og presenterer hele 12 spillefilmer, 8 dokumentarfilmer og over 40 kortfilmer som skal vises i løpet av festivalens fem dager. Festivalens formål og oppgave er å vise filmer utenfor det heteronormative, filmer som representerer mangfoldet og spekteret av skeives liv og dermed bidra til økt åpenhet, kunnskap, engasjement og debatt.

Festivalen ble startet under navnet Homofilmklubben, og har siden 1990 presentert norske og internasjonale spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer med skeiv tematikk, med fokus på lesbiske, homofile, bifile, trans- og intersexpersoner, samt mennesker med andre kjønnsidentiteter og –uttrykk. Organisasjonen jobber for å skape et så mangfoldig og faglig sterkt program og festival som mulig.

I 2015 utvidet de programmet tematisk til å inkludere feminisme, spørsmål rundt etnisitet og generell annerledeshet i samfunnet.

Nå har du sjansen til å vinne billetter til to av dokumentarene som vises under filmfestivalen 19.-23. september på Filmens Hus. Følg med på Instagram, og vinn en billett til deg og en venn ved å svare på spørsmålet og å følge Oslo/Fusion på Instagram. Lykke til!

MCQUEEN


Et personlig innblikk i det utrolige livet, karrieren og kunsten til Alexander McQueen. Gjennom eksklusive intervjuer med hans næreste venner og familie, gjenoppdagede arkivopptak og enestående bilder og musikk er McQueen et autentisk og gripende portrett av en inspirert men plaget visjonær motedesigner. Filmen er en rørende hyllest til et svært komplekst geni som døde altfor tidlig.

(Teksten er hentet fra Oslo/Fusion sine nettsider)

WHITNEY


Bare 48 år gammel døde Whitney Houston i 2012. Hennes ikoniske status er udiskuterbar, og i denne gripende dokumentaren gir regissør Kevin Macdonald oss et rørende og innsiktsfullt blikk inn i livet til en av verdens beste artister. Filmen gir oss flere opptak som aldri før er sluppet, hjemmeopptak som aldri før er blitt vist, live-opptredener og avslørende intervjuer som gir oss innsikt i Houstons tidvis tunge liv. Dette er like mye en hyllest til hennes talenter som den er en fortelling om de tragiske sidene ved hennes personlige liv.

(Teksten er hentet fra Oslo/Fusion sine nettsider)