Kultklassikere til dagen derpå

Dagen etter sesongens julebord krever ofte en god film som kan lette både hodet og - i noen tilfeller - humøret. En kultfilm vil gi deg nettopp den balansen mellom spenning, kjærlighet og forutsigbarhet som kreves for å komme igjennom en slik dag. Vi har sett tre klassikere som du også kan finne på Disney+. Happy ending? Ja takk!

PRETTY WOMAN

Pretty Woman Er nok den største klassiskeren av dem alle. De fleste har nok sett den mer enn èn gang, og vi har også sett den flere ganger enn vi kan huske. En moderne Askepott-historie om den ikke-ulykkelige, men fattige (og smarte og vakre) prostituerte som bergtar den følelsesløse og noe eldre milliardæren, og som etter et par uheldige hendelser ender med å "redde" dem begge. Pretty Woman med Julia Roberts og Richard Gere er rett og slett i en liga for seg selv.

Vi elsker også Julia Roberts i Notting Hill, My Best Friends Wedding og Eat, Pray, Love

© Disney+

THE DEVIL WEARS PRADA

The Devil Wears Prada er det ultimate "jeg-skal-vise-dere" eventyret. Her starter Anne Hathaway som (en noe malplassert) annen-assistent i et gigantisk motemagasin, iført umoderne og 'billig' antrekk der karakteren utover filmen ender med å bli første-assistent (!) iført Chanel fra topp til tå. I takt med karakterens 'ytre' utvikling blir Hathaways moral og drømmer utfordret, og hun blir til slutt stilt overfor ultimatumet om karrieren i motemagasinet faktisk er verdt det. Vi skal ikke avsløre hva som skjer, men hvis du allerede har sett filmen vet du nok godt hva hun ender med å gjøre.

Anne Hathaway er selveste dronningen i denne kultklassikeren, men man skal heller ikke kimse av den fantastiske figuren Meryl Streep gjør som "kjeltringen".

Vi elsker dessuten Anne Hathaway i The Intern, The Hustle og Ocean's 8.

CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC

Confessions of a shopaholic handler om det beinharde arbeidet og drømmen om å gjøre suksess og karriere i et motemagasin i New York. Den flotte, men økonomisk uansvarlige Becky spilt av Isla Fisher kan ikke stoppe å shoppe, og drømmer om å skrive for et motemagasin. For å få råd til sitt høye klesforbruk ender hun med å skrive en økonomisk spalte for et søsterblad. Spalten blir en hit og hun faller for den sjarmerende sjefen sin, naturlig nok ikke uten et par hindre som skal overkommes før de får sin lykkelige slutt. Becky er i filmen av en litt irriterende karakter, men samtidig er det umulig å ikke ha sympati for den talentfulle skuespilleren Isla Fisher.

Vi elsker også Isla Fisher i Keeping Up With the Joneses, Bachelorette og Godmothered.