Nå kommer filmen om Alexander McQueen

Kate Middleton valgte brudekjole fra Alexander McQueen da hun giftet seg. Nå kommer filmen om den britiske designeren!

Da Kate Middleton fikk sin drømmeprins var brudekjolen designet av den engelske designeren Sarah Burton, hos motehuset Alexander McQueen.

Neste sommer starter innspillingen av filmen om den avdøde legendariske Alexander McQueen, eller Lee som han ble kalt av venner og nære.

Alexander McQueen med bestevenninnen Kate Moss, og Naomi Campell

  1. februar 2010 kom den triste nyheten om at Englands fremste, unge designer Alexander McQueen hadde tatt sitt eget liv bare dager etter at moren Joyce gikk bort.

Det er skuespilleren Jack O’Connell som skal spille rollen i filmen. Selv om den 25 år gamle iren er relativt ukjent i Norge, er det et navn verdt å merke seg. Jack har spilt i tv-serien «Doctors» (2000) og Angelina Jolie’s dramafilm, «Unbroken» (2014), og er nå aktuell med filmen «Monsters», der han spiller side om side med George Clooney og Julia Roberts.

Årets motefilm: Natalie Portman i rollen som Jacqueline Kennedy

Chris O'Donell og George Clooney i Cannes under premieren av filmen «Monsters»

Alexander McQueen ble født i utkanten av London, og var gjennom hele sitt liv nært knyttet til moren Joyce. Etter studier tok det ikke lang tid før den unge designeren ble genierklært, og i løpet av sin karriere ble han tildelt den prestisjetunge prisen «Designer of the Year Awards» hele fire ganger, samt den like prestisjetunge amerikanske prisen CFDA prisen i 2003.

Den kjente Haute Couture-Fashionistaen, designeren og kunstsamleren Daphne Guinness, var en nær venn og trofast kunde av Alexander McQueen, og var kledd i hans design under minnestunden.

Guiness-arving Daphne Guinness og vennen Alexander McQueen

Black Friday nærmer seg, slik gjør du de beste kuppene!

Lee var åpen om sin kamp mot depressive lidelser, og i et intervju til en engelsk avis gitt i 2004 fortalte moren at hennes største frykt var å gå bort før sønnen. Året før han tok selvmord, leverte designeren en av sine største visninger: Spring/Summer 2009- kolleksjonen Plato's Atlantis.

Nøyaktig når filmen er klar er ennå ikke kjent, men innspilling er satt til å begynne neste sommer.

Les flere motenyheter HER!