Chanel Karl Lagerfeld
© Anna Stokland

Se Sofia Coppolas nostalgiske kortfilm for Chanel

Den populære filmregissøren har skapt en gjennomført hyllest til Chanel, som viser en rekke av motehusets mest ikoniske øyeblikk.

Regissøren bak Lost In Translation og The Virgin Suicides, Sofia Coppola, har skapt en kortfilm for Chanel med tittelen In Homage to Mademoiselle. Filmen ble utgitt før åpningen av utstillingen Mademoiselle Privé i Tokyo, og viser det ikoniske motehusets historie.

Filmen åpner med et gammelt klipp av Catherine Deneuve i en Chanel-reklame, og viser deretter en lang rekke høydepunkter fra luksushusets atelier og tidlige moteshow.

Deretter beveger filmen seg mer mot nåtiden med opptak fra show fra nyere tid, hvor ambassadør Lily-Rose Depp spaserer ned catwalken arm i arm med Karl Lagerfeld. Chanels imponerende ambassadørkatalog fortsetter i en montasje med stjerner som Kristen Stewart, Kate Moss, Pharrell, Marylin Monroe og Margot Robbie.

Og hva er en hyllest til Chanel uten Mademoiselle Gabrielle “Coco” Chanel? Til sist i filmen ses motehusets ikoniske stifter ved sybordet sitt.

Se Coppolas kortfilm her: