© Getty

Lær mer om LHBT+-bevegelsen med disse podcastene

Lytt til rørende historier, viktige samtaleemner og opphetede diskusjoner fra kjente og ukjente personer som snakker om identitet, kjærlighet og seksualitet. Podcast-plattformen Acast har i forbindelse med Pride funnet 5 gode podkaster til deg.

Pride er en påminnelse om at like rettigheter, anerkjennelse og respekt ikke kan tas for gitt og fortsatt ikke er en virkelighet for alle. Podcastplattformen Acast har laget en liste over fem podcast-anbefalinger i anledning Pride, som kan sees på som både underholdning og læring for lyttere som ønsker å vite mer om LHBT+-bevegelsen.

G-punktet av Iselin Guttormsen

I podcasten G-punktet kan du lære mer om sex og samliv fra ulike gjester som deler sine erfaringer. Blant annet kan du lytte til episoden hvor til modellen og YouTuberen Emma Ellingsen deler om det å være født i feil kropp og om sex og kjærlighet.

Gender Reveal av Tuck Woodstock

Gender Reveal er en podcast som handler om ikke-binære og transpersoner. Podcasten er skapt av journalisten Tuck Woodstock, som intervjuer trans-artister og aktivister, svarer på lytterens spørsmål og kommer litt nærmere inn på "hva pokker kjønn er".

90 Day Gays av Jake Anthony and Matt Marr

I Podcasten 90 Day Gays snakker psykologen Jake Anthony og life-coachen Matt Marr om hvordan det å være på jakt etter kjærligheten. De to selverklærte "queens" tar blant annet for seg ulike reality-programmer som "90 Day Fiancé" på TLC og "Love is Blind" og "Too Hot to Handle"på Netflix, og diskuterer de stakkars deltakerne i sin søken etter en partner. Jake og Matt vil underholde deg konstant med deres gode humor og dristige valg når det kommer til kjærlighet.

Qmmunity

Qmmunity er en prisbelønt britisk podcast som utforsker queer-kultur, historie og identitet. Vertene Alexis Caught og Char Bailey inviterer ulike gjester på tvers av regnbuen til å dele sine historier. Denne podcasten vil utvide din forståelse av hva det vil si å være skeiv i vår tid.

Programlederne Vegard Harm og Morten Hegseth snakker som kjent om mye mer enn LHBT+-bevegelsen i podcasten Harm og Hegseth. Men i all snakk om stort og smått fra eget liv og kjendissladder, finnes episodene: 4, 66, 203, 228, 242 som blant annet handler om pride-markeringen i Oslo, homoterapi og #blacktranslivesmatter.