© Francisco Munoz

Spiller hovedrollen i monsterfilm på Netflix

Den norske filmstjerne Ine Marie Wilmann (37), som vi har latt oss imponere av i filmen om Sonia Henie og Tv-serien Exit blant annet, har hovedrollen i den nye storfilmen Troll på Netflix. Filmen handler om en kvinne som møter et troll som har våknet til liv etter over tusen år i fangenskap og har fått gode kritikker. Vi tok en prat med henne om hvordan det var på sett og livet som skuespiller.

Den norske filmstjerne Ine Marie Wilmann (37), som vi har latt oss imponere av i filmen om Sonia Henie og Tv-serien Exit blant annet, har hovedrollen i den nye storfilmen Troll på Netflix. Filmen handler om en kvinne som møter et troll som har våknet til liv etter over tusen år i fangenskap og har fått gode kritikker. Vi tok en prat med henne om hvordan det var på sett og livet som skuespiller.

© Francisco Munoz

Gratulerer med premiere på Troll! Fortell oss om hovedrollen du spiller?
– Nora Tidemann er paleontolog og en jorda og dyktig dame, og så er det noen sår fra fortida og særlig forholdet til faren som gjør at hun har stengt noen rom i seg selv. Rom for fantasi og tro. Hun har bein i nesa og er sta og smart.

Hvordan forberedte du deg?
– Så på YouTube-videoer om paleontologi, så meg opp på sjangeren for å skjønne litt mer om hva dette egentlig var for en slags film. Og snakka masse og med Roar og jobba med manus og fortellingen. Nora følte jeg at jeg kunne kjenne meg igjen i (men hun er tøffere og kulere enn meg altså).

Hvordan var det på opptak?
– Ordentlig fint. Regissør Roar Uthaug evner å skape rom for lek og varme selv om det egentlig er et gigamaskineri som ruller av gårde og det var så mye dyktige folk i alle ledd, så det var jo et privilegium å få leke i midten av det der.

© Max Emanuelson

Skjedde det noe morsomt, rart eller skummelt?
– Jeg kasta meg med huet først inn i et kamera da vi hadde nattopptak i skogen, det resulterte i mye blod og en hjernerystelse. Anbefales ikke. Ellers var det vakkert å se rundt seg på settet å føle at det var en haug med voksne mennesker som lyste i øya som 6-åringer på Leos lekeland.

Hva synes du om resultatet?
– Ut ifra interessen og mottakelsen av traileren har jeg en følelse av at det er et stort publikum som kommer til å glede seg over dette eventyret her. Det er overraskende og rørende å se et sånt engasjement og skjønne at denne sjangeren her virkelig er noe folk koser seg med. En deilig eskapisme kanskje. Og her er vi jo tilbake ved leirbålet på en måte. At folk setter pris på en spennende eventyrstund. Dessuten tror jeg det at den er veldig norsk kan være litt eksotisk og forfriskende for det utenlandske publikummet.

Hvem burde se denne filmen?
– Jeg tror produsentene hadde et testpublikum mens filmen var i klippen. De mente den passet perfekt for alle mellom 12-30 år, samt de over 60. Jeg vet ikke helt hvordan man skal tolke dette, ha ha ha.

– Men jeg tenker at de som liker troll, folkeeventyr, monsterfilmer, kvinnelige hovedroller, naturvern, spenning, eventyr, fantasi og lek, og som vil ha noe medrivende og uhøytidelig som løfter deg litt ut av virkeligheten for en stund- de kommer til å kose seg.

© Francisco Munoz

Fortell oss om en typisk dag i ditt liv?
– Hvis jeg filmer er det lange dager på settet og ofte endel reising, lite søvn og dårlige rutiner. Bittelitt glamour i perioder rundt lansering, da er det mer klær og foto og intervjuer og sånne ting, og i andre perioder er det helt annerledes. Da er det småbarnsliv og matpakker og fiskekaker, trening hvis jeg rekker det, hvis jeg er heldig klemmer jeg inn en frokostavtale med venninner (jeg har en liten gruppe kollega-venninner, vi kaller oss selv heiagjengen og har jevnlige frokoster samt en slags pågående live chat om livet, døden, kjærligheten og jobb), forberede jobb, prøvefilme, lese manus, jobbe med ulike prosjekter etc. Så det er rett og slett litt for omskiftende til å si noe om hva som er typisk. Det går veldig i perioder.

Hva skal du fremover? Er du i gang med noe som kommer neste år?
– Akkurat nå er jeg på innspilling i Warszawa for å lage sesong 2 av Furia. Den kommer nok til neste år. Og så kommer det nok noe Exit også. Har en liten stemme i Kardemomme by-filmen som kommer straks og så er det noen hjerteprosjekter innenfor teater.. og så er det litt ting som svever i lufta. Ting endres jo fort.

Hva er din største drøm som skuespiller?
– Å få fortsette å jobbe så variert med så spennende oppgaver som jeg gjør nå. Føler at jeg lever drømmen jeg.

© Jallo Faber

Hvordan skal du feire jul og nyttår?
– Familie, fjell, kokosmakroner peis og pysjamas. Elsker juletiden, men egentlig mest alt som kommer før jula, lys og pynt og juleverksted og bakst.

Hvem er ditt største forbilde av alle skuespillere gjennom historien?
– Wow, det var et sykt vanskelig spørsmål. Jeg har en lang liste med forbilder- både utenlandske og norske- det er så vilt mange bra kvinnelige skuespillere, og det er litt sånn at alle har hver sine superstyrker liksom. Det er jo plass til mange.

Hva er ditt beste råd til andre som drømmer om å bli skuespiller?
– Sørg for at du har folk rundt deg som inspirerer deg, som støtter deg og som liker deg for den du er uansett om du tryner. Det er beintøft til tider. Og så er nysgjerrighet og hardt arbeid og terapi andre nødvendigheter tenker jeg. Og jeg mener at respekt for både faget og menneskene rundt deg burde være bunnlinja.

© Courtesy of Netflix

Hva er ditt beste og verste minne som skuespiller?
– Beste minne er å komme inn på teaterhøgskolen (i verdens fineste klasse). Verste minne: det å føle seg helt alene på et sett der du føler at de rundt deg har gitt opp og derfor driter i hva dere lager- mens du likevel skal stå der med hjertet i hånda og ansiktet smurt utover sluttproduktet.

Hva liker du selv å se på? Topp 3 filmer i 2022?
– Jeg driver og ser meg litt opp på filmer siden jeg er en litt «Late Bloomer» på filmreferansene. Likte «Her» som jeg nettopp så på Netflix, La Notte (antonioni) etter å ha fått meg Mubi, og ser ekstremt fram til å se «Holy Spider»!!

Hva sier du til deg selv når det butter litt i livet eller karrieren?
– Der er jeg ikke så god til å være konstruktiv dessverre. Jeg blir redd. Men jeg ber om hjelp og prøver å snakke med noen jeg er trygg på og som kan ta meg imot.

Troll er ute på Netflix nå.

© Courtesy of Netflix