Oslo Fushion 2021: Slik blir årets mote- og kunstfestival

Fokus for årets festival er å belyse de kreative kreftene som bidrar til å skape nye tankesett og endringer innenfor bransjen.

Elin Carlsen, daglig leder i Oslo Fushion Festival

© Oslo Fushion Festival

– Vi er utrolig glade for å kunngjøre et solid program med noen av Norges mest spennende designtalenter, i tillegg til kreative samarbeid med de ledende mote- og kunst-plattformene Oslo Runway, Collective Oslo og Sorgenfri Artwear, og kunstneren Ali Shah Gallefoss. Ved å samle flere nyskapende og kreative uttrykk under festivalen, har vi sammen et mål om å bidra til Oslos internasjonale posisjon som en kulturell destinasjon, sier Elin Carlsen, daglig leder i Oslo Fushion Festival.

Mote, smykker og kunst

I år favner festivalen arrangementer og events innen mote, kunst og kultur som vil bli avholdt både i Oslo sentrum og digitalt.

Som en del av festivalen, vil Oslo Runway også i år arrangere motevisninger. De fleste visningene vil foregå digitalt, og deles direkte på festivalen sine nettsider. Deltagerlisten er endelig klar, og blant designerne som deltar i år finner vi blant annet de norske motemerkene ESP, Envelope1976, Iben, Oleana, Livid, Fam Irvoll, FWSS og Avenue, som er blant de som vil vise frem sine neste kolleksjoner.

Norsk smykkekunst er i vinden og Oslo Fushion setter fokus på det spennende håndverket gjennom en smykkekunstutstilling i samarbeid med Ali Gallefoss, som løfter frem 10 av Norges fremste smykkedesignere. Dette inkluderer Hasla, Mold Atelier, Aur Studio, Boygal, Diawéne, Crystal Haze, Pearl Octopuss.y og David-Andersen. Utstillingen er tilgjengelig i Oslobukta under alle seks dager, og åpen for alle.

Den årlige utendørsutstillingen med Collective Oslo i Oslobukta er også å finne på programmet. Utstillingen "Collective Diversity" feirer hvordan kreativ energi kan drive forandring, og hvordan de medvirkende kunstnerne beriker våre perspektiver rundt inkludering og mangfold. Noen av kunstnerne som stiller ut er Extraweg, Jesse Draxler, Arcin Sedgic, Vitaboy og Berglind Rognvaldsdottir. Som en ny gren under festivalen lanseres konseptet Sorgenfri Artwear i Oslobukta og digitalt. Utstillingen presenterer designere som arbeider i grensesnittet mellom mote og kunst, og fremmer fremtidens viktige stemmer i Slow Fashion.

Les med om festivalen og se det foreløpige programmet her.