© Liv Misund

Oslo Runway 2022: Her er programmet

Det blir en uke fylt med kreativitet, mote, livsstil, kunst og kultur - se hva du kan glede deg til når Oslo Runway er tilbake 23.- 28. august.

Oslo Runway har akkurat lansert programmet for moteuken denne sensommeren, og det er mye å glede seg til. Arrangementet strekker seg over hele fem dager, og det er høye forventninger til de 23 merkene og designerne som skal fremvise sine nye kolleksjoner.

Mote, kreativitet, kultur, kunst og livsstil

Blant høydepunktene på programmet finnes blant andre Envelope1976, ESP, Holzweiler, Fam Irvoll, tilbehørsmerket Cala Jade, og smykkemerkene Diawene, Hasla, Pearl Octopuss.y og David Andersen.

Det siste tiåret har vært vendepunktet for norsk mote, som har fått en solid posisjon på verdenskartet:

– Vi er stolte over å presentere et program som fremhever noen av Norges mest aktuelle stemmer innen bærekraft og design, hvorav flere allerede er internasjonalt anerkjent for sin kvalitet, sier Elin Carlsen, CEO i Oslo Runway.

Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.

DS Fashion Talent Award

Blant årets nyheter på programmet står utdelingen av designprisen DS Fashion Talent Award. Avgangselever fra skolene KHIO, Esmond, Oslo Met og SOFI kan delta i konkurransen. Juryen vil nominere én student fra hver skole basert på deres avgangsvisninger. De får vise sin kolleksjon på Oslo Runway i august, og én av dem blir kåret til vinner av DS Fasion Talent Award.

– En slik pris vil gi deg synlighet og et nettverk som vil gjøre det lettere å komme seg videre. Å bli anerkjent og sett av bransjen og et større publikum er alfa omega for nye designtalenter, og jeg applauderer DS for at de gjør dette, sier Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz, som er blant jurymedlemmene som kårer vinneren.

Oslo Runway vil foregå fysisk i Oslo sentrum, og digitalt, fra 23.-28. august. Du kan se programmet og følge med på oppdateringer her.