10 reisetips til Hong Kong

Fra Balmain og Dior, til eksotiske antikviteter og konkubinesko i silke, skrikende neon og uovertruffen luksus: Østens New York har alt!

1. 1001 drømmekjøp

Du finner den eksklusive konseptbutikken Lane Crawford flere steder i Hong Kong, men den beste opplevelsen får du i Ifc Mall. Her får du designkreasjoner fra blant andre Balmain og Alexander McQueen.

2. Designerhjem

Balenciaga, Marc Jacobs, Dior. Listen med flaggskipbutikker er lang i shoppingsenteret The Landmark. Her ligger også et minne fra tiden som tidligere britisk koloni; det britiske luksusmagasinet Harvey Nichols. Her kan du blant annet kjøpe det japanske sminkemerket Shu Uemura, og det lønner seg å shoppe i Hong Kong: Du kan spare inntil 25 prosent sammenlignet med norske priser – særlig på japansk sminke.

Motetips: Vårens fineste sko

3. Små funn

På grensen mellom den fancy bydelen Central og den mer kunstneriske minibydelen Soho ligger den pussige lille gaten Gough Street. Den har en underfundig miks av små, kule butikker og gallerier. Gjør for eksempel unike funn i vintagebutikken Opera Opera.

4. Fra topp til tå

I Hong Kong er det lett å få pleid hender og føtter til lave priser. Noen salonger bruker lakk fra lokale produsenter, mens du andre steder kan velge mellom Dior, Chanel, Opi og Essie. Salongene finnes overalt, men særlig på Central og Causeway Bay. Ikke la deg skremme av små forhold. Priser fra ca 30 kroner for en manikyr.

5. Ettermiddags-te

Hotellet The Langham byr på britisk sjarm midt i den asiatiske storbyen. Du trenger ikke å booke et rom for å nyte den klassiske ettermiddagsteen eller for å spise moderne utgaver av tradisjonelle kantonesiske retter på Michelin-restauranten T'ang Court. Hotellet er plassert perfekt i forhold til undergrunnsbanen og havnen, der de lokale fergene tar deg til Hong Kong Island på ti minutter.

Skjønnhetstips: Vårens hotteste makeuptrend

6. Fargesprakende rot

Finn antikke pudderbørster, buddhaer og små konkubinesko i brodert silke på Cat Street i Sheung Wan – et mekka av antikvitetshandlere, porselensbutikker og rotebutikker i et herlig fargesprakende virvar. I samme område, rundt Hollywood Road, ligger det tett i tett med tehus, vinbarer og gallerier med antikk og moderne kunst – det nye hipsterkvarteret.

Har du fått med deg denne? Derfor elsker vi den nye musikkvideoen til Beyonce

7. Best utsikt

Sevva kombinerer cocktails, state-of-the-art-interiør, Marie Antoinette-inspirerte kaker, restaurant og lounge. Dette er Hong Kongs mest sofistikerte hot spot, og det ligger på toppen av Prince Building i Central med en spektakulær utsikt over Victoria Harbour og skyskraperne omkring.

8. Lykkebringer

Ifølge de innfødte bringer bergarten jade deg et langt liv og god helse. Finn pyntegjenstander til hjemmet og smykker i den grønne stenen på Jade Market i en liten, anonym markedshall på Kansu Street. Prut på prisene og ha med deg kontanter. Når du likevel er i området, ta turen innom Tin Hau-tempelet på Marker Street like ved, der byens eldste spiller kinasjakk og diskuterer livet under de gamle banyantrærne.

9. Himmelsk

Skal middagen være noe helt spesielt, skal du innta den i 29. etasje på Aqua. Den prisvinnende japansk-italienske fusionrestauranten byr på byens beste utsikt til Hong Kong Island, og maten smaker himmelsk. Svære vinduer strekker seg uavbrutt over restaurantens to etasjer, og gir deg følelsen av å sveve over byen i en vugge av gjennomført design.

10. Naturlig

Dra på eventyr i Kowloon Park, som strekker seg over mer enn 13 hektar (nesten 16 fotballbaner!). Nyt utsikten til flamingoene i fuglesjøen, og gå deg vill i parkens hekk-labyrint. Hver søndag gir lokale sportsfolk gratis demonstrasjoner av kampsport ved havnen.

Har du lest denne? Supermodellenes diett vil gi deg vann i munn