© The Musée des Arts Décoratifs

5 utstillinger du bør få med deg innen året

Få et innblikk i YSLs moteverden, se den første Dior-kjolen eller ta en titt på Louis Vuittons aller første koffert før 2017 er ferdig.

CHRISTIAN DIOR - Couturier Du Rêve

Er du i Paris på juleshopping er det bare å ta seg et par timers 'pause' på The Musée des Arts Décoratifs. Dior feirer 70 år i år, og stiller ut verker fra da Christian Dior selv grunnla motehuset, og frem til i dag. Blant vesker, kjoler, øredobber og sko med flotte drakter kan du gå gjennom motehistorien til den franske motehuset i flere ulike rom. Utstillingen er fenomenal - og noe av det vakreste som noen gang er stilt ut.

Husets designere gjennom tidene er delt inn i ulike rom, der man kan få et innblikk i hvordan både Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons og dagens, Maria Grazia Chiuri har formet merket.

Utstillingen holder åpent til 7. januar 2018, og du kan kjøpe billettene her.

© Alexandra Sætran

BALENCIAGA

Den storslåtte utstillingen i London huser verkene til den spanske designeren Cristóbal Balenciaga, med over 100 produkter som viser hvordan merket har utviklet seg gjennom årenes løp. Utstillingen viser blant annet den verdenskjente kjolen som ble båret av Alberta Tiburzi i 1967, kjolene fra da Oscar de la Renta var husets sjefsdesigner og alle de iøyenfallende hattene som er blitt laget av motehuset. Gled deg!

Utstillingen har åpnet til 18. februar 2018, og du kan sikre deg billetter her.

© Getty Images

HARPER’S BAZAAR

Harper’s Bazaar er USAs første motemagasin, og ble lansert i 1867. En rekke anerkjente skribenter, stylister og fotografer har tilsammen bidratt til at magasinet fortsatt er et av de aller største innen mote. I år fyller Harper’s Bazaar 150 år, og feirer med en storslått utstilling i London - der man kan se hvordan magasinet har formet seg og alle kvinnene de har frontet. Fashion and Textile Museum er verdt et besøk uansett - bygningen er både fargerik og Instagram-vennlig.

Utstillingen holder åpent til 21. januar 2018, og du finner billetter her.

LOUIS VUITTON

Nå kan du få et innblikk i Louis Vuittons historie. Louis Vuitton presenterer utstillingen Volez, Voguez, Voyagez frem til januar 2018. Er du så heldig å befinne deg i New York før den tid, er det bare å få tak i de eksklusive billettene. Utstillingen er kuratert av Olivier Saillard, en av motebransjens aller mest respekterte historikere. Utstillingen presenterer reisen til motehuset fra 1854 og frem til i dag. Det siste rommet i utstillingen er dedikert til motehuset og dets forhold til USA og New York City, med kjoler som spesielt er brukt på den røde løperen. Tar du turen til Volez, Voguez, Voyagez vil du også kunne se den første kofferten signert motehuset, spektakulære kofferter som er brukt til sminke (og som har tilhørt kjendiser og stjerner) og et egen rom som heter 'The Music Room'. God fornøyelse!

Besøk utstillingen innen den 7. januar, og sikre deg billetter her.

YVES SAINT LAURENT - mYSLm-

Yves Saint Laurent var kjent for sin fargebruk og sin evne til å forutse trender - fra gateplan til catwalk. Nå har du muligheten til å oppleve en spektakulær utstilling på det nye musset som åpnet i høst. Over 5.000 klesplagg og 15.000 tilbehør som smykker og vesker er stilt ut i magiske Marrakech. Museet har også et bibliotek og et research-senter der du kan booke tid. Ta deg god tid om du først drar innom, dette er virkelig verdt flere timer!

Bestill billetter her!