7 steder vi drømmer om å reise til i sommer

Fått nok av kulde, snø og en lang rekke kjedelige hverdager? Vi viser deg syv vidunderlige og varme hjørner av verden. Drøm deg bort - eller gjør drømmen til virkelighet!

MAROKKO

Yves Saint Laurents Marrakech

På taket av det lille hotellet The Great Getaway Medina i Marrakech kan du spise fantastisk lokal mat rett fra grillen, og snuse inn hele den gamle bydelens liv og atmosfære. Rett utenfor døren snor de smale gatene seg, og basarer, kafeer og natteliv ligger for dine flipflop-kledde føtter. Priser fra cirka 1.100 kroner per natt. Gå heller ikke glipp av Yves Saint Laurents fortryllende hage, Jardin Majorelle. Lengter du ut av byen, til et stille sted, er hotellet Kasbah Bab Ourika i Atlasfjellene den perfekte destinasjonen: Nydelig utsikt, appelsintrær, sitronlunder, duft- og urtehager.

Har du sett? Denne strikken gir deg Hollywood-krøller!

VIETNAM

Ville Ho Chi Minh City

I Ho Chi Minh City, også kjent som Saigon, er maten himmelsk, og du kan spise den sammen med de innfødte på skranglete gatekjøkkener. Du kan bo for en slikk og ingenting på små familiehoteller, som for eksempel Kim Hotel. Shop mønstrete sommerkjoler og glitrende flipfloper på Ben Thanh Market. Området rundt markedet er også livlig. Ikke gå glipp av et besøk hos en neglesalong før du pakker strandbagen og suser til badebyen Nha Trang City. Sheraton Nha Trang Hotel & Spa er en perle!

Skal du til Paris? Dette er vintagebutikkene du må besøke!

EGYPT

El Gouna – en turkis perle

Den blå lagune finnes på film – og i Egypt, der den snor seg uimotståelig og blå rundt byen El Gouna. Du når lett frem til den lille, hemmelige byen med charterfly. Fly til turistmagneten Hurghada. El Gouna ligger 26 kilometer nord for Hurghada, men flyveien dit er det eneste de to stedene har til felles. En avslappende ro hviler over El Gouna og byens yndige hus i varme sandfarger. Rødehavet og strendene får deg til å miste pusten, og her er det strålende å dykke og snorkle. Spesielt Zeytuna Beach er bra hvis du vil kikke på korallrev og fargerike fisker. Du drar ikke til El Gouna for å shoppe, med mindre du er på jakt etter gullsmykker. Til gjengjeld er det mange hyggelige restauranter der, og de grillede lammekotelettene på Oriental Grill er et must. Bo på Sheraton Miramar Resort. Priser fra cirka 450 kroner per natt.

Har du sett? Dette er de fineste bikiniene i butikk nå!

SPANIA

Spa på Gran Canaria

Sus til Gran Canaria, og legg deg i bløt på et av øyens lekre spahoteller, for eksempel Lopesan Costa Meloneras. Bassengene strekker seg i en glitrende uendelighet foran bygningen med terrasser og balkonger som ligner på noe fra en tid da damene hadde på seg lange, hvite bomullskjoler og gjemte seg under parasoller. Gjestene tusler rundt i myke badekåper mellom sauna, massasje, forskjellige typer basseng og behandlinger: Akupressur, shiatsu, manikyr, pedikyr, ansiktsbehandlinger og sjokolademassasje. Bassengene ligger under hotellet og ligner på grotter. Er du lysten på et eksklusivt måltid, er både service og råvarer på topp hos Amaiur i Las Palmas. En natt på Lopesan Costa Meloneras koster cirka 1.200 kroner.

Skal du på ferie? Disse butikkene må du huske å dra innom!

SØR-AFRIKA

Vin og turer i Stellenbosch

I Sør-Afrika opplever du det beste været mellom oktober og april, og i byen Stellenbosch – 30 kilometer fra Cape Town – kan du nyte solen i himmelske omgivelser. Byen er kjent for vingårdene sine. Du bør spise på restaurant 96 Winery Road, der sesongen og de lokale råvarene bestemmer menyen. På Hotel Hawksmoor House er rommene så fine at du nesten mister lysten på å stå opp. Reisen er lang og dyr, men det er ingen tidsforskjell, så du slipper jetlag.

Glad i kokos? Da bør du lære deg disse triksene!

CHILE

Værbitte surfere og svære biffer i Pichilemu

Pichilemu er en drøm av en kystby sør for Chiles hovedstad, Santiago. Byen tiltrekker seg surfere takket være de gode bølgene. Til daglig bor det bare cirka 10.000 innbyggere her, men i de chilenske sommermånedene fra desember til april er det en yndet destinasjon for Santiagos innbyggere. På det nye hotellet 8 Al Mar Bed & Breakfast Boutique er det bare åtte rom og en fantastisk terrasse. Priser fra cirka 1.200 kroner per natt. Du kan spasere til restaurant Costa Luna og henge ut med værbitte surfere mens du drikker din "pisco sour", spiser fisk, ser solen gå ned og månen stå opp. På de lokale "rodeos" serveres det svære biffer og masse vin. Du trenger en bil for å komme deg hit fra flyplassen i Santiago, men veien er trygg og lett.

Har du sett? Dette er trendfrisyren alle vil ha!

COLOMBIA

Dans deg gjennom natten

Det er langt til Colombia, og det er dyrt å komme seg dit. Til gjengjeld glemmer du garantert alt om vinteren her hjemme i det du stiger ut av flyet i Bogotá. Byen bugner av liv. Shop for eksempel kunst og klær blant bohemene i bydelen Macarena, der du også får kjempegod tapas på restauranten Donostia. Vil du heller ha en blodig biff? Da er restaurant Andrés Carne de Res stedet. Her kan du også danse natten lang, for det er de gode til i Bogotá. Hvil ut på lekre B.O.G Hotel for cirka 1.200 kroner natten.

Har du sett? Dette er sminketrenden alle snakker om!

**Vil du motta invitasjoner til eksklusive kundekvelder?**MELD DEG på vårt nyhetsbrev her!