– Å suse nedover en fjellside på ski er en lykkefølelse som slår det meste

Norgesferien har fått en renessanse de siste to årene, og er det den friske høyfjellsluften du er ute etter, er sjefredaktør Kine B. Hartz sitt hotteste tips Hemsedal.

– Det er få ting som slår følelsen av å kjøre ut av byen på vei mot majestetiske fjell, snødekte grantrær på hver side av veien og den friske luften som slår mot deg ved ankomst. Mitt favorittsted her i Norge er Hemsedal, som ligger tre timers kjøring fra Oslo helt nord i Hallingdal. Hemsedal er ei fjellbygd og et dalføre med Nord-Europas høyeste bebodde grend, Lykkja (830m–950m). Dalen er omkranset av høyfjell på begge sider, og det høyeste fjellet er Høgeloft, som ligger 1921 meter over havet.

Det er lite som slår høyfjellet badet i sol nå tidlig på våren.

Norges råeste bakker

Etter at Fyri Resort åpnet, er Hemsedal den perfekte fjell-destinasjonen for meg. Her får du et skitilbud med 21 heiser og 53 forskjellige løyper du kan suse nedover. Hemsedal kalles de skandinaviske alpene for en grunn; dette er de råeste bakkene i Norge – og med Fyri Resort er alpefølelsen komplett.

Å satse på kvalitet har vist seg å være lønnsomt. Hotellet som åpnet for et par år siden, har raskt blitt en favoritt blant moteinfluensere og skifolk. Her er luksuriøse rom med fjellutsikt, en pool club med basseng både ute og inne, en restaurant hvor de serverer alt fra kaviar til pizza, det er ski in – ski out fra hotellet, egen skiutleie og en koselig bar med en avansert cocktailmeny. Men mest av alt er det en gjennomført luksusfølelse, som du bare får på fem-stjerners nivå, og hvis du som jeg har vokst opp med en hytte i Marka uten strøm og vann – føles det deilig dekadent.

Ren lykkefølelse

Jeg elsker hyttelivet i Nordmarka, men med en travel hverdag er det utrolig deilig å komme til et sted hvor du kan senke skuldrene umiddelbart og slipper å tenke. Det er en grunn til at det går gjetord om sengene på Fyri Resort. De er så myke og luksuriøse! Jeg sov som en baby, våknet til utsikt mot fjelltopper som badet i sol, spiste en deilig frokost i restauranten med panoramavinduer og klikket på meg skiene. Heisen rett utenfor koblet meg til hele skinettet, og på 1-2-3 var jeg av sted. Å suse nedover en fjellside på ski er en lykkefølelse som slår det meste. Og etter seks timer med frisk luft, er det perfekt å ta en drink ved poolen, lese, slumre, spise middag, nyte. Etter tre dager med dette følte jeg meg som et nytt menneske.

Vi gjør oppmerksom på at deler av oppholdet ble betalt.