venninnetur på budsjett

De beste venninneferiene på budsjett

Lengter du etter en utenlandstur med venninnen din? Her får du de beste feriedestinasjonene på budsjett - perfekt for en langhelg!

Er dere to venninner som stadig går og snakker om å ta et avbrekk fra den hektiske hverdagen? Vi har samlet seks fantastiske destinasjoner, perfekte for en liten venninneferie. Alle reisemålene kan gjennomføres for en rimelig penge, så det eneste spørsmålet er bare: Hvor vil dere helst reise sammen?

1. Venninnetur til Marrakech, Marokko

Marrakech har gradvis blitt en mer og mer populær destinasjon for de trendy og kreative - og her er det massevis å oppleve for deg og venninnen din. Arkitekturen er utrolig vakker, og ligner ikke på noe annet vi tidligere har sett. Om dere velger å reise hit, bør dere sørge for å innlosjeres på et lokalt riad. Dette er hoteller som ligger i en atriumgård med utrolig vakre farger, planter og mønstre, noe som skaper en spennende og autentisk stemning. Byen er full av smale smug og gater som er stappfulle av hyggelige kaféer, og butikker. Utover dette er byen kjent for Jardin Majorelle - huset til den franske designeren Yves Saint Laurent - et sted som er mulig å besøke.

Venninnereise til Marokko
© Barbara Egholm

2. Venninnetur til Barcelona, Spania

Tapas, kanne med sangria og en god venninne - hva mer trenger man egentlig? Ingenting, tør vi å påstå. Barcelona er det opplagte valget hvis dere ikke klarer å velge mellom strand- og storbyferie. Stedet er full av arkitektoniske skatter, blant annet den berømte kirken La Sagrada Familia. Inne i byen kan dere rusle langs Ramblaen, og stille både shoppelysten og matlysten i de hyggelige gatene, og får dere behov for å hvile beina, kan det like gjerne gjøres på den fire kilometer lange bystranden. Når mørket faller på, er utelivet definitivt også verdt et besøk. Barcelona byr på det meste!

Ferie med dine venninner i Europa
© Mie Christensen

3. Venninneferie til Budapest, Ungarn

Budapest er byen hvor du kommer langt med et stramt budsjett. Her kan du nemlig få en halvliter lokalbrygget øl til knappe 15 kr, og et gourmet-måltid til under hundrelappen. Denne byen er undervurdert blant mange, da den innbyr til både shopping og avslapning i stor stil. Dessuten tar en flytur fra Gardermoen ikke mer enn et par timer, derfor egner Budapest seg helt ypperlig for en rimelig miniferie for to reiseglade venninner.

Elven Donau renner gjennom byen og deler den i to, i bydelene Buda og Pest. På Pest-siden er det definitivt mest liv; både om dagen og på natten. Her er det massevis av restauranter, barer og shoppingmuligheter. Buda er en eldre og mer rolig bydel, og her finnes alle de eksklusive hotellene og forskjellige wellness-tilbud. Budapest er nemlig kjent for sine 80 kurbad, så det finnes mange muligheter for å roe ned etter en intens dag med sightseeing.

Venninnereise til Budapest

4. Venninnetur til Sardinia, Italia

Italia har verdens beste pizza, og bare dét er grunn nok i seg selv til å velge landet som reisemål. Som en bonus er Sardinia en vanvittig vakker øy med smaragdgrønt vann og helt autentiske, bevarte forhold. Øya byr på masse forskjellig - for eksempel snorkling, gode spisesteder og lange, hvite sandstrender. Vil dere besøke naboøya Korsika, kan dere ta en katamaran og få en dagsopplevelse.

Sardinien

5. Venninnereise til Amsterdam, Nederland

Amsterdam blir ofte kalt for nordens Venezia på grunn av de mange vakre kanalene som smyger seg gjennom byen, og er perfekt for en hyggelig venninnetur. Byen er et svært allsidig reisemål og byr på alt fra høye, sjarmerende kanalhus og muséer til unike shoppingmuligheter og såkalte coffeeshops. Ønsker dere å oppleve byen på ekte nederlandsk vis, kan dere leie sykler på omtrent hvert eneste gatehjørne. I Amsterdam er det nemlig like mange sykler som innbyggere, da landet er paddeflatt. Byen byr på et livlig natteliv med en haug av nattklubber og barer. Og er du over middels glad i blomster, er det et perfekt reisemål om våren.

Venninnereise til Amsterdam

6. Venninnetur til Kreta, Hellas

Er dere klare for en skikkelig charterferie med sol, strand og avslapning, er de greske øyer alltid en god idé. Chania er den nest største byen på Kreta og byr på et herlig by- og natteliv samt gode greske tavernaer - hvem sier vel nei takk til fetaost, tzatziki, gyros og alle de andre tradisjonelle greske rettene? Vi har funnet et hyggelig hotell i utkanten av Chania by, der både strand og shoppingmuligheter ligger i gangavstand.

Beste venninneferier på budsjett: Kreta
© Unsplash.com / @AlexandreChambon