Paris Reise Guide

Dette er stedene du må besøke i Paris

Vik bort fra butikker og kaféer som bogner av turister - Her er de lokales favorittplasser!

Shopping:

Vintage
© Monica Grue Steffensen

Étienne Marcel

Étienne Marcel er et erke-parisisk kvarter med sjarmerende brostensgater og klassiske bygninger, men som de færreste turister har oppdaget shoppingpotensialet i. Ta turen forbi Rue Étienne Marcel, Rue Tiquetonne og Rue Montmartre, der er det en avslappet og nærmest californisk stemning, vintagebutikker og merker som blant andre Cotélac, Les Petits og Bel Air.

Rue Étienne Marcel Tiquetonne og Rue Montmartre.

Pretty Box London
© Monica Grue Steffensen

Pretty Box

Fra glamorøse Charleston-kjoler til 50-talls pinup-accessoirer. Finn det beste av det beste innen vintageklær i den lille butikken Pretty Box. Butikken er også full av klassiske merker som Yves Saint Laurent og Leonard Paris og har et stort utvalg av 70- og 80-tallsmote. Alt er nøye håndplukket, så utvalget er oversiktlig.

46 Rude de Saintonge, Prettybox.fr. Metro: Filles du Calvaire.

The broken arm Paris
© Getty Image

The Broken Arm

Håndplukkede klær, accessoirer og livsstilprodukter – og en hip, liten kaffebar. Alt dette finner du i konseptbutikken The Broken Arm, som fører merker som Aviev, Jacquemus og Loewe.

12 Rue Perrée, The-broken-arm.com. Metro: Temple.

L’Exception

Fransk design? Mais oui. L’Exception har utelukkende franske designere – over 400 stk. Butikken ligger i Rue Berger, og her kan du avslutte shoppingturen med en kopp kaffe i den tilhørende kafeen. Du kan også shoppe på nett hvis du kommer hjem og angrer på at du ikke kjøpte det fine skjørtet fra Agnès B.

24 Rue Berger, Lexception.com. Metro: Les Halles.

ATLELER BEAUREPAIRE
© Monica Grue Steffensen

Atelier Beaurepaire

Den sprudlende duoen Jimmy og Ilan står bak butikken Atelier Beaurepaire. Modige mønstre og flamboyante materialer av høyeste kvalitet preger butikken på den hippe adressen. Shop alt fra fargesprakende bomberjakker til chice overaller.

28 Rue Beaurepaire, Atelierbeaurepaire.com. Metro: Jacques Bonsergent.

Valentine Gauthier Flaggskipbutikk
© Monica Grue Steffensen

Valentine Gauthier

Parisiske kvinner en kjent for sin skjødesløse stil, og det er nettopp det Valentine Gauthier står for. Hun studerte på anerkjente Atelier Chardon Savard, samtidig som hun var modell og assistent hos Martin Margiela. I 2007 grunnla hun sitt eget merke og åpnet flaggskipbutikken i Le Marais.

58 Rue Charlot, Valentinegauthier.com. Metro: Filles du Calvaire.

kilo shop
© Monica Grue Steffensen

Kilo Shop

Gå på skattejakt i Kilo Shop, som selger second-hand-klær. Prisen avgjøres på bakgrunn av vekten. Konseptet er blitt så populært at Kilo Shop har åpnet flere butikker rundt omkring i Paris. Den største og beste av dem ligger i Rue de la Verriere.

65 Rue de la Verrerie. Kilo-shop.fr. Metro: Hôtel de Ville.

White Bird

Smykkebutikken White Bird er eid av den selvlærte smykkedesigneren Stephanie Roger. Dette er alt annet enn en alminnelig parisisk smykkeforretning, og Roger arbeider med en rekke internasjonale smykkemerker som Brooke Gregson og Ileana Makri.

28 Rue du Mont Thabor, Whitebirdjewellery. com. Metro: Concorde.

L'Oeuf
© Monica Grue Steffensen

L’Oeuf

I Paris’ hippe South Pigalle åpnet søskenparet Hélène og Pierre Hespeli i 2007 en liten butikk, som primært selger smykker og accessoirer. Allerede året etter grunnla de merket South Pigalle, som består av kule gensere, T-skjorter med print og smykker. I Rue Clauzel har de hele tre butikker; den opprinnelige, som selger alt fra smykker til finurlige ‹‹gadgets››, en skobutikk og et galleri med moderne møbelkunst.

9 og 14 Rue Clauzel. Metro: Saint-Georges.

Mat og drikke:

Crepes i Paris
© Monica Grue Steffensen

Lulu la Nantaise

Nyt en vaskekte fransk crêpe hos Lulu la Nantaise, rett rundt hjørnet for Canal Saint Martin. Gjør som franskmennene og ta deg et glass cider ved siden av.

67 Rue de Lancry. Metro: République eller Jacques Bonsergent.

Colonel butikk i Paris
© Monica Grue Steffensen

Colonel

Merket og butikken Colonel, inspirert av en cocktail med samme navn, ble til i 2012 og spesialiserer seg innen møbeldesign, belysning og tekstiler. Her finner du merker som Vincent Sheppard og Nuée. Lyst tre, mønstre og pastellfarger går igjen i butikkens sortiment.

14 Avenue Richerand, Moncolonel.fr. Metro: Jacques Bonsergent.

KB Caféshop

Paris’ kanskje beste kaffe får du hos KB Caféshop i toppen av Rue de Martyrs. Kaffebønnene kommer fra Belleville Brûlerie, som er byens mest hypede brenneri, drevet av byens beste baristaer.

53 Avenue Trudaine, 62 Rue des Martyrs. Metro Pigalle.

pariseloff brød ost
© Getty image

La Commerce

Det klassiske franske brasseriet Le Commerce er selve personifiseringen av parisisk sjarm. Det ligger midt i den smale shoppinggaten Rue de Commerce. Nyt en tradisjonell fransk lunsj eller ta et glass vin på en av plassene ut mot gaten.

80 Rue du Commerce. Metro: Commerce.

Bogner av kafeer som er verdt å besøke:

Det skal ikke stå valgene når det kommer til kafeer og restauranter som er verdt et besøk. Her er til venstre Hotel Central Cafê og høyre den populære Cafê Viggo.

Viggo Kafe Paris
© Monica Grue Steffensen