Dette må du oppleve i San Fransisco

Hvor skal du spise, drikke, sove og stille din kulturelle sult i San Fransisco? Vi viser deg det beste byen har å by på her

San Fransisco guide © Getty Images
1 / 7

Brunsjpannekaker med en filippinsk tvist, sjeldne blomster, strender med svart sand og kuratert shopping. En av gründerne bak koffertmerket Away, Jen Rubio, deler tiden sin mellom London og San Francisco, og her byr hun på sine beste tips til hippienes hjemby.

frokost og brunsj i San Fransisco © Mariko Reed
2 / 7

Frokost

– Jeg er veldig glad i å starte dagen hos The Mill. Alle snakker om toastene deres – og det er ikke uten grunn. Brødet er ferskbakt på stedet, og de har et variert utvalg av pålegg laget av sesongens råvarer – og som derfor varieres gjennom hele året.

Themillsf.com

Brunsj

– Sett av tid til en søndagsbrunsj på 1608 Bistro, som har en unik og nytenkende tilnærming til det filippinske kjøkkenet. De har evnet å gjøre tradisjonelle retter som ube til en naturlig del av den klassiske amerikanske brunsjen med toast og vafler. Prøv også deres grønne pannekaker med buko pandan, som er glasert med kokoskrem, samt tortang talong-omeletten.

1608bistro.com

San Fransisco lunsj © Mariko Reed
3 / 7

Lunsj

Jane on Fillmore har åpent alle dager, hele dagen, og er det perfekte stedet for å spise en avslappet lunsj. Jeg sverger til deres kjempestore salater eller en av paniniene – de er like gode, alle sammen.

Itsjane.com

San Fransisco middag © Mariko Reed
4 / 7

Middag

– Italienske Che Ficos spagetti med hummer er vanvittig god, og det er et must å spise en middag der. Dette stedet er blitt virkelig populært, så vær forberedt på å måtte vente på et bord – men ventetiden er absolutt verdt det! Restauranten ligger i en renovert garasje, noe som bidrar til en avslappet atmosfære. Her er det høyt under taket og store langbord for felles bespisning.

Chefico.com

San Fransisco hotel © PR
5 / 7

Bo

The Battery Hotel ligger i et tidligere marmorlager og har kun 14 rom, så her er det en intim og hjemmekoselig atmosfære. Rommene er er lyse, solrike og holdt i en palett av varme, naturlige farger. Ja, for det finnes vel ikke noe mer deprimerende enn et mørkt, kjedelig hotellrom … Er du ute etter noe litt rimeligere, er The Tilden Hotel og Laurel Inn gode alternativer.

Thebatterysf.com, Tildenhotel.com, Jdvhotels.com

San Fransisco shopping / Heath Ceramics og Away © Mariko Reed
6 / 7

Shopping

– Hayes Valley er perfekt om du vil spise en god lunsj for deretter å slentre rundt mellom bydelens mange fine butikker – deriblant vår Away-butikk i San Francisco. Jeg elsker også å ta turen innom Aesop og den antikkesmykkebutikken Metier. Sistnevntes utvalg er en perfekt miks av smykker, som er unike og tidløse. The Voyager Shop er også verdt et besøk. Her finner du merker som Rains, Veja, Norse Projects, Baggu og Base Range.

Awaytravel.com, Aesop.com, Thevoyager-
shop.com

Hero Shop i Tenderloin anbefales også. Kvinnen bak butikken er den tidligere Vogue-redaktøren Emily Holt, og de forhandler en nøye utvalgt miks av ready-to-wear, smykker, sko, vesker, ting til hjemmet og tekniske duppeditter fra etablerte designere og lokale upcoming-merker – jeg nevner i fleng: Ganni, Le Labo, Nili Lotan, Vans, Want Les Essentiels, Gabriela Hearst, Mother Denim og Delfina Delettrez. Besøk også en av de mange Heath Ceramics-butikkene, der du finner alt fra håndlagde middagstallerkener og salatboller til puter og smykker.

Heroshopsf.com, Heathceramics.com

San Fransisco opplevelser © Mariko Reed
7 / 7

Opplev

– Jeg synes det er veldig koselig å besøke museet Legion of Honor for å se deres samlinger og å gå en tur på slottsplassen. Den neoklassisistiske franske designen føles så uvant i California. Det er også verdt å merke seg at San Francisco Museum of Modern Art ble utvidet i forbindelse med renoveringen for et par år siden, og at de nå har enda flere innendørs og utendørs gallerier – og dermed enda mer fantastisk moderne kunst utstilt.

Hvis museer og gallerier ikke er noe for deg, så ta heller en tur innom The Conservatory of Flowers i Golden Gate Park. Her har de en vakker samling av sjeldne og utrydningstruede blomsterarter samt planter og løvverk fra hele verden. Deretter tar du turen gjennom byen til The Ferry Building, hvor du kan slentre rundt og nyte synet og luktene. Tre ganger i uken arrangeres det Farmers Market her, men resten av uken er det plenty av salgsboder å titte på – blant annet Cowgirl Creamery, som byr på smaksprøver på ost fra hele USA og Europa.

Legionofhonor.famsf.org, Sfmoma.org, Conservatoryofflowers.org

Utflukt

– Rundt en 25 minutters lang kjøretur fra sentrum og over The Golden Gate finner du stiene ved The Marin Headlands. Jeg vil helt klart anbefale å utforske klippene og å besøke stranden med den svarte sanden i Sausalito. Denne er avsidesliggende og svært vakker.